20 / 04 / 2024

1. Etap Alanya Kuzey Çevreyolu'nda inşaat başlıyor!

1. Etap Alanya Kuzey Çevreyolu'nda inşaat başlıyor!

'1. Etap Alanya Kuzey Çevreyolu' ihalesini Karayolları'nın onayladığını açıklayan Başkan Türel "İnşaat çalışmalarına hemen başlıyoruz. Artık Alanya trafiği keşmekeş olmaktan çıkacak" dedi.



BÜYÜKŞEHİR Yasası'nın mimarlarından olan ve Dim Vadisi'ndeki 12 mahalleyi birbirine bağlayan Ak Köprü'nün ardından dev projelere başlamak için gün saydığını söyleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, içini Yeni Alanya'ya döktü. Politika Editörü Alper Kutay'ın sorularını yanıtlayan Başkan Türel "Alanya trafiğini rahatlatacak 1. Etap Kuzey Çevreyolu ihalesini Karayolları Genel Müdürlüğü onayladı. İhale sonrası inşaat çalışmalarına hemen başlıyoruz. Alanya trafiği yazın keşmekeş olmaktan çıkacak" dedi. 


'ALANYA'NIN YERİ ÇOK BAŞKA'

TELEKOM ve Ticaret Lisesi kavşaklarını da yeniden tanzim edeceklerini vurgulayan Başkan Türel "Alanya bizim adeta gözbebeğimiz. Genel ve yerel seçimde Alanya'nın AKP'ye olan desteğini inkar edemeyiz. ALTSO'nun desteğiyle hazırlanan Toptancı Hali Projesi'nin tetkikleri Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapıldı. Birkaç ay içerisinde ihalesini yapar, inşaat çalışmalarına başlarız. Atık Depolama ve Çevrim Tesisi Projesi'ni Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayına sunduk. İhalesini güncelleyip düğmeye basacağız" diye konuştu.


'ARITMALARI SİLBAŞTAN YAPTIK'

GÖREVE başladıklarında Alanya'daki merkez dahil hiçbir arıtmanın kullanılabilir olmadığını üzülerek gördüklerini dile getiren Başkan Türel "Geçmişte görev yapmış belediye başkanlarını itham etmek istemiyorum ama bu işler bir belde belediye başkanının uzmanlık alanı değildir. Sırf yanındaki belde yaptı diye diğer başkan da yapmış. Geçmişte 7-8 milyon TL paralar harcanmış ama hiçbiri işlevsel değil. Yazık, günah, milletin parası bu. Birçok bölgede sıfırdan yeni arıtma tesisleri yaptık, bazılarını rehabilite ettik" dedi. 


TÜREL'DEN İNCİLER

1)Alanya için önemli evrakları Ankara'da masa masa takip ederim, başkasına bırakmam.

2)Alanya sahillerine yeni ve modern bir düzenleme getireceğiz, iptidai görüntüyü bitireceğiz.

3)Büyükşehir Yasası olmasaydı, Alanya'daki pek çok kronikleşmiş sorun çözülemezdi.

4)Antalya ve Alanya'nın en büyük şansı, Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'dur. Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır. Tükendiğimiz noktada imdadımıza yetişiyor. Yoğunluğundan dolayı daha az rahatsız etmek istiyoruz ama en ufak talebimizde bizim "Han" dediğimiz yere "Hamam" yaptırıyor.

5)Başkan Yücel ile aramız çok iyi. Ama bize arıtma arsasını vermedi ve ben de konuyu yargıya taşıdım.


Antalya Yeni Alanya


Geri Dön