23 / 04 / 2024

1 Eylül Parkı ve Spor Kompleksi hizmete açıldı!

1 Eylül Parkı ve Spor Kompleksi hizmete açıldı!

Suluova’nın tarihinde önemli bir yere sahip olan 1 Eylül Parkı, Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, AK Parti Amasya Milletvekili Sn. Sait Yüce, Belediye Başkanı Sn. Fatih Üçok, ve çok sayıda vatandaşların katılımıyla hizmete girdi.




Suluova’nın tarihinde önemli bir yere sahip olan 1 Eylül Parkı, Amasya Valisi Sn. İbrahim Halil Çomaktekin, Sn. Kaymakamımız Hayatı Taşdan, AK Parti Amasya Milletvekili Sn. Sait Yüce, Belediye Başkanımız Sn. Fatih Üçok, İl ve İlçelerimizden teşrif eden protokol ile çok sayıda vatandaşların katılımıyla hizmete girdi.


Kuran’ı Kerim Tilaveti sonrasında açılış konuşmasını yaparak katılımcılara teşekkür eden Belediye Başkanımız Sn. Fatih ÜÇOK, 1 Eylül 1957 Suluovamız’ın ilçe oluşunun tarihidir. 58. Yıl dönümünde yine hep birlikte olmanın sevincini sizlerlerle paylaşıyoruz.” Dedi.


Her yıl olduğu gibi müzik ve eğlence programlarıyla bugünü süslemeyi arzu ettiklerini ifade eden Başkanımız, Ülkemizin doğu ve güneydoğu bölgelerinde bölücü terör örgütünün hain saldırıları sonucu şehitlerimiz var. Onları bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, ve terörü de lanetliyoruz, şeklinde konuşma yaparak müzik ve eğlence kısmını iptal ettiklerini belirtti.


Konuşmalarının devamında ise Park hakkında bilgiler veren Başkanımız Sn. Fatih ÜÇOK, 1963 yılında, ilçe olduktan kısa bir süre sonra dönemin Kaymakamı ve aynı zamanda Belediye Başkan Vekili himayelerinde parkımız oluşturulmuş. Kendilerini bir kez daha minnetle anıyoruz. Parkımız 12.000 metrekarelik alana sahip, 15 yıldır da metruk bir halde idi.Göreve başladığımızda 1 Eylül mahallesi sakinlerine yeniden parkımızı hizmete açıp aktif hale getireceğimizin sözünü vermiştik. 12.000 değil 17.000 metre karelik alanı halkımızın hizmetine sunuyoruz.Eklediğimiz 5.000 metrekatrelik alana da spor kompleksi yaptık.Tamamı 17.000 metrekare olan bu parkımızın içerisinde basketbol sahası ve tartan zeminli yürüyüş parkuru bulunuyor ki, bu Suluovamız’da bir ilktir. Parkımız da aynı zamanda yetişkin ve çocuk fittnes alanları ile birlikte lokanta ve kafeteryasını da içerisinde barındıran tam bir sosyal yaşam alanıdır. Parkımız ile birlikte sosyal alana ihtiyaç duyulan büyük bir eksikliği de gidermiş olduk.Bu hizmetlerin yapılmasında emeği gecen başta bakanlıklarımız olmak üzere, milletvekillerimiz, Sayın Valimiz, Kaymakamımız, muhtarlarımız, Sivil toplum kuruluşlarımızın kıymetli yöneticileri, kamu kurumlarının kıymetli müdürleri, siyasi partilerimizin il ve ilçe başkanları bizlere destek oldular. Heyecanımıza ortak oldular. Bizimle beraber çalışmalarımıza omuz ve güç kattılar. Bizleri gerek maddi ve manevi ve gerekse dualarıyla bizleri destekleyen tüm Suluova halkına şükranlarımı arz ediyorum” diye konuştu.


Belediye Başkanı Fatih Üçok’u çalışmalarından dolayı tebrik eden Amasya Valimiz Sn. İbrahim Halil Çomaktekin ; Tabiat parkının, yeşil alanın ve spor kompleksinin Suluova’ya hayırlı uğurlu olmasını diliyorum diyerek erkekliğe ilk adım atarak sünnet olan çocukların ailelerini de kutladı.



AK Parti Amasya Milletvekilimiz Sn. Sait Yüce’nin de bir konuşma yaparak “hayırlı olsun” temennilerinde bulunduğu açılış programında, Mahalle sakinleri tarafından Belediye Başkanımız Sn. Fatih Üçok'a hediye takdim edilerek hizmetleri için teşekkür edildikten sonra Amasya Belediyesi Mehteran takımının gösterileri arasında 1 Eylül Parkı ile Spor Kompleksinin açılışı gerçekleştirilerek, şenlikler kapsamında sünnet ettirilen 82 çocuğa çeyrek altın ile birlikte çeşitli hediyeler verildi.


Açılış töreni İlçe Müftümüz Sn. Hüseyin Okuş'un duası, sünnet olan çocukların gezdirilmesi ve ardından yemek imramı ile son buldu.



Suluova Belediyesi


Geri Dön