28 / 03 / 2024

1 milyar dolarlık AVM Forum İstanbul açıldı

1 milyar dolarlık AVM Forum İstanbul açıldı

Kriz döneminde İstanbul'da yapılan Avrupa'nın en büyük alışveriş merkezi Forum İstanbul'un resmi açılışı, önceki akşam gerçekleştirildi



Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, Bayındırlık ve İskân Bakanı Mustafa Demir ile Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ın açılışına katıldığı Forum İstanbul yılda 25 milyon ziyaretçi çekmeyi ve 500 milyon Euro ciro elde etmeyi hedefliyor. Multi Turkmall CEO'su Levent Eyüboğlu, Forum İstanbul'a 750 milyon Euroluk yatırım yaptıklarını, bu yatırım bedeline mağazaların yatırımları da eklendiğinde ortaya çıkan toplam yatırımın 1 milyar euroyu bulduğunu söyledi. Eyüboğlu, Forum İstanbul ile 6 bin kişiye istihdam sağladıklarını bildirdi.
Sabah

Forum İstanbul bugün açıldı!

Forum İstanbul eylülde Bayrampaşa'da açılıyor

Forum İstanbul'a nasıl gidilir?

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Forum İstanbul'a 1 milyar Euro yattı, 500 milyon Euro bekliyor

Hollandalı Multi Corporation'in Türkiye'deki iştiraki olan Multi Turkmall'ın 750 milyon Euro'luk yatırımla açtığı İstanbul Bayrampaşa'daki Forum İstanbul Alışveriş Merkezi, ilk yılında 500 milyon Euro ciro hedefi koydu. 495 bin metrekarelik alana kurulu merkez, Türkiye ve Avrupa'nın en büyük alışveriş merkezlerinden biri olacak.


İstanbul'un en büyüğü
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla açılan Forum İstanbul'un açılış töreninde konuşan Turkmall Yönetim Kurulu Başkanı Hans Otto Nagel, alışveriş merkezinin bugüne kadar İstanbul'da yapılmış en büyük proje olduğunu belirterek, alışveriş merkezinin 2-3 ay içinde tam dolacağını söyledi.
Multi Turkmall CEO'su Levent Eyüboğlu ise, Forum İstanbul'a 750 milyon Euro'luk yatırım  yaptıklarını, bu yatırım bedeline mağazaların yatırımları da eklendiğinde ortaya çıkan toplam yatırımın 1 milyar Euro'yu bulduğunu kaydetti. Yılda 25 milyon ziyaretçi çekmeyi ve 500 milyon Euro ciro elde etmeyi hedeflediklerini aktaran Eyüboğlu, "12 yıllık geçmişi olan Forum İstanbul ile 6 bin kişiye istihdam sağladık. Forum İstanbul, Multi Turkmall'un Türkiye'deki yedinci, İstanbul'daki ilk projesi" dedi.
265 marka yer alacak
Levent Eyüboğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Buraya harcadığımız zamanı, imkanları ve emeği hiçbir yere harcamamıştık. Bayrampaşa'da 495 bin metrekarelik alanda kurulu alışveriş merkezinin 175 bin metrekarelik kiralanabilir alanı bulunuyor. Ulusal ve uluslarası 265 markasıyla sadece Türkiye'nin değil, Avrupa'nın da en büyük alışveriş ve yaşam merkezi. Forum İstanbul'un kiracıları arasında 29 bin 500 metrekarelik alanda hizmet veren Ikea, 8 bin metrekare üzerine kurulan Türkiye'nin ilk dev akvaryumu Turkuazoo, Praktiker ve Tepe Home gibi markaların var."

Ayazağa Kültür Merkezi yeniden inşa edilecek

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Forum İstanbul'un, İstanbul'a çok yakışan bir yatırım olduğunu belirterek, şu müjdeyi verdi: "Forum İstanbul, kentin ihtiyacı olan bir yatırımdı. Forum projelerinin hepsini gördüm. Multi Corporation, Turkmall ve Multi Turkmall ile bir anlaşma gerçekleştirdik. Bu anlaşmayla İstanbul'da 20 yıldan bu yana bir `İstanbul Masalı'na dönmüş olan Ayazağa'daki Kültür Merkezi'ni de önümüzdeki aylarda yeniden inşa ederek İstanbul'a özlemini kurduğumuz bir kültür ve sanat merkezi  kazandırmaya çalışacağız."
Hürriyet

Avrupa'nın en büyük AVM'si altı bin kişiye iş kapısı açtı 
 
İstanbul Bayrampaşa'da yapılan Forum İstanbul Alışveriş Merkezi (AVM) önceki gece düzenlenen bir törenle açıldı. 'Avrupa'nın en büyük AVM'si olan çarşıda yaklaşık 6 bin kişi istihdam edilecek.
 
Merkezi yapan Multi Turkmall'un Üst Yöneticisi Levent Eyüboğlu, inşaat için 750 milyon Euro yatırım yaptıklarını, bu bedele mağazaların yapacağı harcamalar da eklendiğinde 1 milyar Euro'ya ulaşılacağını aktardı. Projenin 12 yıllık geçmişi olduğunu belirten Eyüboğlu, "Buraya harcadığımız zamanı, imkanları ve emeği hiçbir yere harcamamıştık. Artık bundan daha iyisini, daha güzelini yapabilir miyiz bilmiyorum ama sanırım çok zor." dedi.

AVM'nin açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise Forum İstanbul'un, şehre çok yakışan bir yatırım olduğunu söyledi. Günay, "Multi Corporation, Turkmall ve Multi Turkmall ile bir anlaşma gerçekleştirdik. Bu anlaşmayla 20 yıldır bir 'İstanbul Masalı'na dönmüş olan Ayazağa'daki kültür merkezini de önümüzdeki aylarda yeniden inşa ederek şehre yeni bir kültür ve sanat merkezi kazandırmaya çalışacağız." diye konuştu. Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge de ilk belediye başkanı seçildiğinde 'Bayrampaşa'nın cezaeviyle anılmaması ve bir cazibe merkezi olması' yönünde düşü olduğunu belirterek, "Bu hayalimi gerçekleştiren ekibe teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. 495 bin metrekarelik alan üzerine kurulan AVM tam dolduğunda toplam 265 mağazaya ev sahipliği yapacak. Forum İstanbul'un kiracıları arasında IKEA, Türkiye'nin ilk dev akvaryumu Turkuazoo, Praktiker ve Tepe Home gibi mağazalar bulunuyor. Merkez, yılda 25 milyon ziyaretçi çekmeyi ve 500 milyon Euro ciro hedefliyor.
Zaman

1 milyar Euro harcandı Avrupa'nın en büyüğü oldu

Multi Turkmall 750 milyon, içindeki 265 mağaza da 250 milyon Euro masraf yaptı. Dün açılan Forum İstanbul Avrupa'da bir numaraya oturdu

175 bin metrekarelik kiralanabilir alanıyla sadece Türkiye'nin değil, Avrupa'nın en büyük alışveriş merkezi olan Forum İstanbul, dün Bayrampaşa'da kapılarını açtı. Hollanda sermayeli Multi Turkmall tarafından 750 milyon Euro yatırımla inşa edilen Forum İstanbul'da 265 mağaza faaliyet gösterecek. Multi Turkmall CEO'su Levent Eyüboğlu, yatırım bedeline mağazaların yatırımları da eklendiğinde ortaya çıkan toplam yatırımın 1 milyar Euro'yu bulduğunu söyledi. Forum İstanbul ile 6 bin kişiye istihdam sağladıklarını, projenin 12 yıllık bir geçmişi olduğunu belirten Eyüboğlu "Buraya harcadığımız zamanı, imkanları ve emeği hiçbir yere harcamamıştık. Artık bundan daha iyisini, daha güzelini yapabilir miyiz bilmiyorum ama sanırım çok zor" dedi.Eyüboğlu, İstanbul Bayrampaşa'da 495 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulan, 175 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olan Forum İstanbul'un, Multi Turkmall'un Türkiye'deki 7., İstanbul'daki ilk projesi olduğunu bildirdi.

500 MİLYON EURO CİRO

Forum İstanbul'un kiracıları arasında 29 bin 500 metrekarelik alanda hizmet veren IKEA'nın, 8 bin metrekare üzerine kurulan Türkiye'nin ilk dev akvaryumu Turkuazoo'nun, Praktiker ve Tepe Home gibi markaların da yer aldığını anlatan Eyüboğlu, yılda 25 milyon ziyaretçi çekmeyi ve 500 milyon Euro ciro elde etmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi. Turkmall Yönetim Kurulu Başkanı Hans Otto Nagel de Forum İstanbul'un, bugüne dek yapmış oldukları en büyük proje olduğunu dile getirerek, alışveriş merkezinin 2-3 ay içinde tam dolu olacağını kaydetti.

Ayazağa kültür merkezini  Multi Turkmall yapacak

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Forum İstanbul'un, İstanbul'a çok yakışan bir yatırım olduğunu söyledi. Forum İstanbul'un önceki akşam gerçekleştirilen açılışında konuşan Bakan Ertuğrul Günay "Bir de müjde vermek istiyorum. Multi Corporation, Turkmall ve Multi Turkmall ile bir anlaşma gerçekleştirdik. Bu anlaşmayla İstanbul'da 20 yıldan bu yana bir `İstanbul Masalı'na dönmüş olan Ayazağa'daki kültür merkezini de önümüzdeki aylarda yeniden inşa ederek İstanbul'a özlemini kurduğumuz bir kültür ve sanat merkezi kazandırmaya çalışacağız" diye konuştu.

Rakamlarla Forum İstanbul

o 750 milyon Euro yatırım yapıldı.

o Mağazaların yaptığı yatırımlara toplam  yatırım  tutarı 1 milyar Euro'yu buldu.

o 495 bin metrekarelik bir alan üzerine kuruldu.

o Bu alanın 175 bin metrekaresi kiralanabilir.

o 265 yerli ve yabancı mağaza bulunuyor.

o 6 bin kişiye istihdam sağlandı.

o İnşaatta 950 bin metre kablo kullanıldı.

o Kullanılan 19 bin aydınlatma 6 bin bin nüfuslu bir kasabanın aydınlatılmasıyla eş değer.

o Forum İstanbul'da toplam 22 asansör, 40 yürüyen merdiven, 6 yürüyen bant var.

o İnşaatta 177 bin metrekarelik beton ve 25 bin 250 ton da inşaat demiri kullanıldı.

o Forum İstanbul, Multi Turkmall'ın İzmir, Mersin, Denizli, Trabzon ve Gaziantep'in ardından Türkiye'de 7'nci projesi oldu.
Star

FORUM iSTANBUL'DAN BiLDiRiYORUZ! 
Avrupa'nın en büyüğü Forum İstanbul, dün resmen açıldı. Biz de vakit kaybetmeden ziyaret edelim dedik. 15 gün önce gittiğimizde her yerde inşaat devam ediyordu. Bu kadar kısa zamanda yapılanlara inanamadık. Sonuç: Gayet başarılı

Forum İstanbul gerçekten büyük. Üç kapısı var. Biri IKEA'nın karışısındaki, biri metroyla geldiğiniz zaman sizi karşılayan Oasis kapısı. Üçüncüsü de ressam, heykeltraş Hanefi Yeter'in yaptığı 'Dünya Kapısı'. Biz oradan giriyoruz.
İlk hedefimiz Turkuazoo. Girişte, Akdeniz, Karadeniz, Ege'nin balıkları ayrı ayrı havuzlarda karşılıyorlar bizi. Sonra bir başka havuzda beline kadar gelen suyun içinde ayakta duran bir dalgıç görüyoruz. Elinde bir 'atnalı yengeci' var. Bize doğru uzatıp okşatıyor. Yaşayan en eski canlılardan biriymiş. Çok da romantikler. Erkeği dişisinin kuyruğuna takılı ilerliyor.
Bizimle birlikte ilkokul öğrencileri de giriyor içeri. Çıldırmış durumdalar. Haksız sayılmazlar. Düşünün ki siz yürüyen bir yolda ilerliyorsunuz. Üzerinizden, sağınızdan solunuzdan, dört buçuk metrelik leopar desenli vatozlar, kocaman köpekbalıkları, kırmızı mercan balıkları ve türlü deniz canlısı geçiyor. Bir de dalgıç. Meğer yemek saatleriymiş. Donmuş kalamarla besleniyorlar. Onlarca balık elindekileri kapmaya çalışıyor. Gerçekten görülmesi gereken bir manzara. Ama köpekbalıklarını ayrı şekilde besliyorlar. Uzun çubuklarla balık yediriliyor. Besleyen görevli o çubukları suda birbirine vuruyor. Köpekbalıkları da sesi duyup geliyorlar. Onlar kendi alanlarında takılıyorlar, diğer balıklara bulaşmıyorlar. Bu arada bir görevli gelip fotoğraf çeken arkadaşım Hüseyin Özdemir'i flaş konusunda uyarıyor. Çünkü yanıp sönen ışıklar özellikle köpekbalıklarını huzursuz ediyor. Tam da beslenme saatinde, dalgıç da içerideyken, bir faciaya sebep olmak istemiyoruz. Hızlı bir tur oldu. Ama muradımıza erdik. Şimdi alışveriş merkezine geçebiliriz.

GÜNEŞLİ KORİDORLAR
İlk izlenim şık, klas ve ferah olduğu. Büyük ama üstünüze üstünüze gelmiyor. Dekorasyon için net ve sakin renkler seçilmiş. Modern, ama soğuk değil. Trabzanlarda, koridorları birbirine bağlayan köprülerde ahşap kullanılmış. Bu da sıcaklık duygusunu artırıyor. Çatı camla kaplı. Böylece doğal ışıktan yararlanılıyor. Kapalı mekandasınız ama sanki güneşli bir günde dışarıda dolaşıyormuş gibi hissediyorsunuz. Koridorlarda ilerlerken aynı mekanın içinde olmanıza rağmen farklı sokaklarda dolaşır gibi hissediyorsunuz.  İki tarafında dükkanların yer aldığı yollar rahatça ve başınız dönmeden dolaşabileceğiniz genişlikte. Tam yorulduğunuzu hissettiğiniz anda karşınıza dinlenme alanları çıkıyor. Bu arada biz dolaşırken bir mağaza görevlisi vitrin camlarını siliyordu. Güvenlik gelip uyardı. Bütün temizlik ve düzenleme işlerinin saat 10'a kadar bitmesi gerekiyormuş.

YAŞASIN ALIŞVERİŞ!
Biraz da mağazalardan bahsedelim. Açılış vesilesiyle şahane indirimler var. Mesela Siemens, ankastre fırın, ocak, davlumbaz ve çamaşır makinesini 1990 TL'ye satıyor, hem de 12 taksitle. Ev eşyaları satan Esse'nin buradaki adı Esse Container. Depo gibi dizayn edilmiş. Ürün çeşidi daha fazla ve fiyatlar daha uygun. Cooking Art marka beşli tencere seti yalnızca 99 TL. Harbiye'deki English Home burada da açılmış. 24.90'a dantel perdeler, 22.90'a nevresimler, 3.90'a işli nakışlı havlular... Aşk-ı Memnu'da Bihter'in giydiği bornozları yapan Chakra, Turkcell'lilere yüzde 20 indirim uyguluyor. Bimeks de açılış şerefine promosyon yapanlardan. Önündeki kuyruk dışarı kadar uzamış durumda.  Bizim 'Cadde Kızı'nın acil olarak buraya gelmesi gerek!
Cadde


Geri Dön