23 / 04 / 2024

1 milyon doların üzerinde yatırım yapmak isteyenler İstanbul'a gelecek!

1 milyon doların üzerinde yatırım yapmak isteyenler İstanbul'a gelecek!

Türkiye'de ilk kez düzenlenecek Cityscape fuarına 59 ülkeden bin yabancı katılacak. ISTexpo Genel Müdürü Sezen, Körfezin önemli ailelerini ağırlayacaklarını, herbiri 1 milyon doların üzerinde yatırım yapmak isteyenlerin İstanbul'a geleceğini söyledi.



Uluslararası gayrimenkul sektörünün en prestijli fuarlarından Cityscape, Türkiye'de ilk kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. Gayrimenkul sektörü ile yatırımcıları uluslararası düzeyde bir araya getirecek olan fuarın tanıtım toplantısına, Cityscape Grup Direktörü Wouter Molman, Cityscape'i Türkiye'ye getiren ISTexpo Genel Müdürü İsmail Sezen katıldı. 24-26 Mart tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenecek organizasyonun, Türkiye'nin gayrimenkül sektörünün gelişmesinde önemli katkı sağlaması hedefleniyor. 


ZENGİN AİLELER FUARDA 


Cityscape Turkeyin, bireysel yatırımcılar ve konut alıcıları için çok cazip fırsatlar sunacağını belirten ISTexpo Genel Müdürü ismail Sezen, fuarda ilk kez satışa çıkarılacak bazı projelerin bireysel yatırımcılar için avantaj sağlayacağını anlattı. Geniş bütçeli bir pazarlama ve ön çalışma yaptıklarını anlatan Sezen, "Uzun ve titiz bir çalışmanın sonunda her yıl dünyada binlerce yatırımcı ve firmanın katıldığı küresel boyutta organizasyonlarla sektöre yön veren Cityscape'le, Türkiye adını yan yana getirmeyi başardık" dedi. Cityscape Turkey'de 7 ülkeden 67 katılımcının ve bin yabancı katılımcının yer alacağını belirten İsmail Sezen, 5 binin üzerinde ziyaretçi beklediklerini söyledi. Yabancı yatırımcılar açısından Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne odaklandıklarını vurgulayan ismail Sezen, bu bölgelerden önemli aile ve yatırım şirketlerinin mensuplarının fuara katılacağını bildiklerini söyledi. 


Türkiye'nin en önemli gayrimenkul geliştiricilerinin fuarda yer alacağını söyleyen ismail Sezen, fuar için önceden 800 iş toplantısı organize edildiğini de sözlerine ekleyerek "ön görüşmelerimizde, Körfez katılımcılarının yüzde 47'sinin 1 milyon dolar ve üzerinde yatırım yapmak 


istediğini belirten katılımcımız olduğunu öğrendik" dedi. Cityscape Grup Direktörü Wouter Molman, inşaat ve gayrimenkul sektöründe devler arasına girmeyi başaran Türkiye'de organizasyon yapmaktan büyük heyecan duyduğunu vurgulayarak, "Cityscape Turkey konut alıcıları ve yatırımcılar için çok cazip özel fırsatlar sunacak. Konut alacaklar fuara özel koşullarda gayrimenkulleriyle alırken kazanacak" dedi. 


ÖNEMLİ BİR KAYNAK 


Körfez yatırımcısının Türkiye açısından önceli bir kaynak olduğunu ifade eden Molman şöyle devam etti: "Tüm veriler gayrimenkulün Türkiye'de en çok kazandıran yatırım araçlarından biri olduğunu ortaya koyuyor. Her yıl ortalama 1.2 milyon konut satılıyor. Sektör 2015 yılında yaklaşık yüzde 20 büyüdü, en çok yoğun alışverişin yapıldığı şehirlerden İstanbul'da satışlar yüzde 15 oranında arttı. Konut kredilerinin hacmi, 2002-2015 yıllan arasında 200 milyon dolardan 51,4 milyar dolara çıktı. 2002 yılından 2014 yılına kadar 4 milyon birim inşa edildi ve yine aynı dönem içerisinde 6,3 milyon yapı ruhsatı çıkarıldı. Türkiye Merkez Bankası'na göre, konutların reel fiyatları, 2010 yılı Ocak ayından 2015 Ocak ayına, İstanbul,  Ankara  ve izmir'de sırasıyla yüzde 68, 13 ve 25 oranlarında arttı. Üçüncü havalimanı gibi istanbul'daki mega projelerin katkısıyla, gayrimenkul sektörünün 2016 yılında yüzde 15 oranında büyümesi bekleniyor. Sektörün Cityscape Turkey ile ivme kazanacağına inanıyoruz." 


59 ülkeden bin yabancı kaydı 


Cityscape Turkey, yurtiçi ve yurtdışı konut alıcılanndan da büyük ilgi görüyor. 7 farklı ülkeden 67 katılımcının standlanyla yer alacağı fuan ziyaret etmek için 59 ülkeden bini yabana olmak üzere 3133 ön kayıt yapıldı. Fuara Türkiye'den de binlerce kişinin katılması bekleniyor. Fuar kapsamında 4 Körfez ülkesinden yatırımcılarla 800 Yatırımcı & Katılıma buluşması organize edildi. 


Türkiye'den kimler var? 


Türkiye'nin önde gelen konut geliştiria firmalan da fuarda yerini alacak. Bu firmalar arasında; Delta Gayrimenkul, Nurol, Ofton, Sinpaş, Siyah Kalem, Ağaoğlu, Sur Yapı, Vadi İstanbul ve Yeşil Gayrimenkul yer alıyor. Otyscapel Türkiye'ye getiren ISTexpo Genel Müdürü İsmail Sezen, ftıarda yer alacak firmalann sadece fuara özel yüzde 20'ye varan indirimler, kredi ile ödeme kolaylıklannın yer alacağını müjdeledi. 



Karar


Geri Dön