26 / 04 / 2024

10 bin TL'ye markalı emlakçı olunuyor!

10 bin TL'ye markalı emlakçı olunuyor!

Krizde kendi işini kurmak isteyenler arttı. Markalı emlak ofisi açmak da, seçeceğiniz firmaya göre 10-70 bin TL'ye malolabilir



Uluslar arası Franchise Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve Retürk Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Aşkın Çınar, “Krizde kendi işini kurmak isteyenler arttı. Markalı emlak ofisi açmak da, seçeceğiniz firmaya göre 10-70 bin TL'ye malolabilir. Bu işte, bir işlemde 20-30 bin TL kazanabileceğiniz gibi, 6 ay boyunca hiç kazanamayacakmış gibi de düşünmelisiniz” diyor.

Tüm dünyada denenip başarılı olmuş franchising yönteminin iş hayatında başarılı olmak için iyi bir seçenek olduğunu bildiren RETÜRK Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı ve UFRAD Yönetim Kurulu üyesi Aşkın Çınar, “Franchise işletmeleri bireysel girişime göre en az 3 kat uzun ömürlü. Franchise ile yola çıkanların yüzde 70'i en az 5 sene yaşar” diyor.

Sıfır faizli yatırım kredisi
Yönetim Kurulu Başkanı olduğu RETÜRK'ün 40 ofisle hizmet verdiğini belirten Aşkın Çınar “İkinci, üçüncü ofislerini açan girişimciler var. UFRAD'dan da biliyorum ki, krize rağmen emlak işine ilgi sürüyor” diyor. RETÜRK'ün de franchise verdiğini bildiren Aşkın Çınar şöyle devam ediyor: “RETÜRK temsilcisi olmak isteyenlere Denizbank 5-25 bin TL franchise yatırım kredisi veriyor. 2 ay içinde en az 10 ofis daha açarız. Franchise giriş ücreti büyük şehirlerde 15 bin: diğer şehirlerde 10 bin TL. ilçelerde 7 bin TL'ye kadar iniyor. Ofis yatırımı 5-10 bin TL'den başlar. Minimum 90 metrekare ofis şartımız var. Emlak yüksekokullarından mezunlar artıyor, 4 yıllık bölüm de kuruldu. Kurumsal firmaların da emlakçılık kursu var. Sektör hak ettiği yere gelecek.”

Amerikan merkezli Century 21 de, 98 temsilciyle faaliyet gösteriyor. Genel Müdür Sinan Şerifoğlu yeni ofislerin minimum 3 odalı ve 100 metrekare olmasını istediklerini belirtiyor. Century 21, bu yıl 15 yeni ofis açmak, 3 yıl içinde 250 ofise çıkmak istiyor. İsim hakkı bedeli 6-22 bin dolar artı KDV. Royalty payı yüzde 6, reklam payı yüzde 2.

Antalya merkezli emlak zinciri
2 yıldır franchise veren Antalya merkezli Talip Yörükoğlu Emlak'ın da 128 partner temsilcisi, 14 franchise ofisi var. Franchisin Yöneticisi Cüneyt Özer, “Partnerler tabelamızı da asıyor. İstanbul'da da 50 partner var. Yeni dönemde franchise verirken seçici olacağız. İsim hakkı bedeli bin ila 10 bin euro. Partner temsilciler ayda 100 dolar aidat veriyor” diyor.
Hürriyet Seri İlanlar


Geri Dön