28 / 03 / 2024

10. İstanbul Buluşmaları'na Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ev sahipliği yapacak!

10. İstanbul Buluşmaları'na Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ev sahipliği yapacak!

İstanbul Buluşmaları etkinliğinin 10.su bu sene 13 Nisan 2016 tarihinde "İstanbul`u Paylaşmak" başlığıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü ev sahipliğinde gerçekleşecektir.



2007 yılından itibaren her yıl belirli temalar çerçevesinde İstanbul gündemini takip etmeyi hedefleyen İstanbul Buluşmaları etkinliğinin 10.su bu sene 13 Nisan 2016 tarihinde "İstanbul`u Paylaşmak" başlığıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü ev sahipliğinde Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu`nda gerçekleşecektir.

 

Son yıllarda yükselen bir ivmeyle İstanbul`a dayatılan mekânsal kararlar, özellikle Gezi`den sonra günden güne daha yoğun hissedilen bir toplumsal duyarlılığa karşılık geliyor. "Bizim İstanbul" ve "2000`li Yıllarda İstanbul`da Birlikte Yaşam" temaları çerçevesinde geçtiğimiz iki yıl içinde irdelediğimiz ‘kent hakkı` odaklı mücadele biçimleri ile 2000`li yıllarda en çok zarar gören değerlerimizden biri olan birlikte yaşam kültürü, mekânın ve mekânsal adaletin de farklı perspektiflerden tartışılması ihtiyacına işaret etmektedir. Bu bağlamda etkinliğin bu yılki gündemi, "İstanbul`u Paylaşmak" olarak belirlenmiştir. Buluşmanın ilk oturumunda, etkinlik öncesinde düzenlenmiş olan öğrenci atölye çalışmasının sonuçları ve çerçeve sunuş yer alacaktır. Çerçeve Sunuş ardından;  "Paylaşma Hukuku" başlıklı ilk oturumda mekânsal adalet, yozlaşma ve dönüşüm konuları etrafında tartışmalar gerçekleştirilecek. Sonrasında gerçekleştirilecek olan "Paylaşmanın Üretkenliği" başlıklı ikinci oturumda barış, dayanışma ve mülteciler konularında tartışmalar yapılacak olup; etkinlik kapanış forumu ile sonlandırılacaktır.

 

 "İstanbul Buluşmaları 2016" etkinliğine ilişkin program ve afiş e-posta ekinde yer almakta olup, katılımınızdan ve etkinliğimizi sizlerle birlikte gerçekleştirmekten memnuniyet duyacağımızı içtenlikle belirtiriz.


Geri Dön