26 / 04 / 2024

10 Nisan'da 10 MOL mağazası açılacak

10 Nisan'da 10 MOL mağazası açılacak

MOL mağazası nisan ayında, aralarında Antalya'nın da bulunduğu 10 mağaza daha açacak.



MOL Mağazacılık AŞ İcra Kurulu Başkanı Oktay Özdemir, Antalya'da işbirliği yaptıkları TEKPA Alışveriş Mağazaları Şirketi yöneticileriyle basın toplantısı düzenledi. Özdemir, MOL mağazalarında sadece Türk ürünlerinin satıldığını kaydetti. Marka oluşturmak istediklerini ifade eden Özdemir, Türkiye'de MOL çatısı altına girmek isteyen 20 bin firmanın bulunduğunu söyledi. 40 ülkenin MOL mağazası açılması için başvurusu bulunduğunu ifade eden Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünya krizi daha da derinleşiyor. Bu krizle birlikte global markaların surlarında delikler açıldı. Böyle bir dönemi Türkiye fırsata çevirebilir ve markalaşabilir. Türkiye bu kriz dönemini çok ciddi takip etmeli. Direksiyona kendimiz geçip, satışları da kendimiz yapmalıyız. Dönem artık Türkiye'nin ayağa kalkma dönemidir. Her şeyi devletten bekleyerek ayağa kalkamayız. İşbirlikleri yaparak ayağa kalkarız. Artık, geçmişteki gibi dünyayı takip eden müteşebbis yok. Başkalarının geliştirdiğini değil, kendi geliştirdiğimiz ürünleri satmalıyız. Biz hazır giyim sektörü olarak gerek yurt içinde, gerek dünyada krizi MOL ile büyük bir fırsata dönüştürüyoruz. Ülkemizin geleceği adına bu tip işbirliklerine ciddi anlamda ihtiyaç var. MOL çatısı altına girmek için başvuran hazır giyim firmalarının sayısı 20 bini aştı. Bu firmalar dünyadaki ünlü firma ve markalara üretim yapan şirketler."

MOL'da direkt üreticiden tüketiciye, aracı oluşturmadan satış imkanı yaratıldığını ifade eden Öztürk, bunun tüketiciye müthiş bir fiyat avantajı sağladığını kaydetti. Türk müşterisinin Roma, Paris, Viyana ve Londra gibi bir çok şehirde gördüğü ürünün aynısını MOL'da da gördüğünü anlatan Özdemir, "2013'te Türkiye'nin en büyük ihracat markası olmak istiyoruz" diye konuştu.

10 Nisan'da 10 MOL mağazası daha açılacak

İstanbul'da ilk açıldığında izdiham yaşanan MOL mağazasının nisan ayında, aralarında Antalya'nın da bulunduğu 10 mağaza açacaklarını anlatan Özdemir, bunun ilk adımını da Antalya'da TEKPA Alışveriş Mağazaları ile gerçekleştireceklerini bildirdi.

Türkiye'de ilk defa Türk ürünlerinin satıldığı, dünyanın birçok yerinde de rağbet gördüğü hazır giyim perakende zinciri oluşturduklarını ifade eden Öztürk, şunları söyledi:

"MOL mağazalarının açılması için şu ana kadar Türkiye'nin tüm illerinden toplam 219, dünyanın 40 ülkesinden de 236 yatırımcı MOL'a davette bulundu. Biz bu anlamda gerçekten stratejik işbirliği yapabileceğimiz, vizyonuna güvendiğimiz, hem ülkemize, hem tüketiciye katkıda bulunabilecek grupları seçmeye çalışıyoruz. MOL açılımında ilk defa Antalya'da TEKPA ile işbirliği yaparak buradan startını verdik.

MOL mağazasına günde 20 bin ziyaretçi geliyor. Bu hazır giyim tarihinde bir rekordur. 10 Nisanda aynı anda 10 MOL mağazası açmayı hedefliyoruz. Bunlardan biri de Antalya TEKPA MOL olacak. Yıl sonuna kadar yurt dışında 56 MOL mağazası açıp, aylık 200 milyon dolarlık ciro hedefliyoruz. Fiyat avantajı sunan bir marka stratejisi ile ortaya çıkıyoruz. Ayrıca MOL dünyada içinde psikolog barındıran tek mağazacılık sistemi. MOL ayrıca cirosunun yüzde 3'ünü ülkenin tanıtımı için kullanacak. MOL içinde ithal ürün bulundurmamaktadır. Yüzde yüz Türk ürünü ile piyasaya çıkmaktadır. Bu da Türkiye'nin bu krizde yeniden fabrikalarının çalışması, yeniden harekete geçmesi ve sanayideki çarkların yeniden dönmesi açısından çok büyük bir avantaj."

Her bir MOL mağazasının yaklaşık 1 milyon TL'ye mal olduğunu belirten Özdemir, 10 mağaza yatırımı için 10-11 milyon TL yatırım yapacaklarını ve bu mağazalarda da 1500-2 bin kişiye istihdam yaratacaklarını sözlerine ekledi.

Dünya

Geri Dön