26 / 04 / 2024

10 yıllık kiracılar dikkat! Tahliyeler Temmuz'da başlayacak!

10 yıllık kiracılar dikkat! Tahliyeler Temmuz'da başlayacak!

10 yıllık kiracılar dikkat! Tahliyeler Temmuz'da başlayacak! Borçlar Kanunu madde 347 ye göre ev sahipleri 10 yıllık kiracılarını herhangi bir sebep göstermeksizin evden tahliye edebilecek..



10 yıllık kiracılar dikkat! Tahliyeler Temmuz'da başlayacak!

Kiracı ve ev sahibi arasındaki hukuki ilişkileri düzenleyen Borçlar Kanunu madde 347'ye göre ev sahipleri 10 yıllık kiracılarını herhangi bir sebep göstermeksizin evden çıkarabiliyor.


1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren ancak bir diğer kanun ile 2 senelik süre boyunca ertelenen uygulama için sona gelindi.


Ev sahipleri 1 Temmuz 2014 tarihinden sonra (iki hafta sonra) kiracılarına herhangi bir gerekçe sunmadan tahliyesini isteyebilecek.


Borçlar Kanunu geçici 2. madde:

GEÇİCİ MADDE 2 – (1) Bu Kanunun 1 inci maddesinin son cümlesi hükmü bir defaya mahsus olmak üzere, bu Kanunun yürürlüğe girmesinden önce Türk Borçlar Kanununun 347 nci maddesinin birinci fıkrasının son cümlesinde öngörülen kira sözleşmelerinden on yıllık uzama süresi dolmamış olmakla birlikte geri kalan süre beş yıldan daha kısa olanlar hakkında, yürürlüğe girdiği tarihten itibaren beş yıl; on yıllık uzama süresi dolmuş olanlar hakkında da yürürlüğe girdiği tarihten itibaren iki yıl sonra uygulanır.


5 yıllık kiracı tahliyesi..

Yukarıda yer alan geçici 2. maddesi kapsamında 5 yıllık kiracılar için de bir düzenleme bulunuyor. Kanun gereğince, 10 yılı doldurmamış ama 5 yılı aşan kiracılar diğerlerinden 3 sene sonra çıkartılabiliyor.


10 yıllık kiracı nasıl tahliye edilir?



Geri Dön