20 / 04 / 2024

100 metrekare ev kaç paraya boyanır?

100 metrekare ev kaç paraya boyanır?

100 metrekare bir eviniz varsa ve boyatmak istiyorsanız bin 300 lira ile 2 bin 500 lira arasında bir bütçeyi şimdiden ayarlayın.



Yaz aylarının gelmesi ile evlerde yenilik zamanı da başladı. Yaşam alanlarını değiştirmek isteyenler önce evlerini boyatmayı tercih ediyor. 


Polisan Kansai Boya Pazarlama ve Kanal Strateji Direktörü Dilek Çolakoğlu ve DYO Akademi Müdürü Pınar Şimşek 100 metrekare bir evi boyamanın maliyetinin 1300 lira ile 2500 lira arasında değiştiğini söyledi. 


Dilek Çolakoğlu 100 metrekare bir ev üzerinden hesaplama yaptı. Çolakoğlu, "Kalite silinebilir ürünler tercih ederseniz 1 adet 15 litre boya ile işinizi rahatlıkla tamamlarsınız. Boya ve uygun aletlerin size maliyeti yaklaşık 300-500 TL aralığında olacak" dedi. Çolakoğlu işçilik hizmeti alacaklar için de şunları söyledi: “100 metrekare bir ev için yüzeylerin durumuna, eski boyalı yüzeylerdeki boya tipine, tamir ihtiyaçlarına göre değişkenlik göstermekle beraber bin lira ile 2 bin lira arasında değişir.” 


Pınar Şimşek boya sektörünün en önemli sorunlarından birinin merpen altı üretim olduğunu söyledi.Şimşek, "Boya sonuçta kimyasal bir madde. Ucuz ve kontrolsüz üretim insan ve çevre sağlığı için büyük riskler doğurur. Merpen altı ürünler, kısa süre sonra yeniden boya ihtiyacı doğurur. Hangi marka olursa olsun satın alırken malzemelerin TSE standartlarına uygunluğuna dikkat etmeli. Üretici firmanın ISO 9000 belgesini taşıyıp taşımadığını kontrol etmeli" dedi. 



Hürriyet 


Geri Dön