27 / 04 / 2024

100 TL'lik TOKİ konutlarına 10 günde 4 bin 500 başvuru

100 TL'lik TOKİ konutlarına 10 günde 4 bin 500 başvuru

Adana'da TOKİ tarafından yaptırılacak olan 752 adet 1+1 evlere 10 günde 4 bin 500 kişi başvuruda bulundu



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ve Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü işbirliği kapsamında Türkiye genelinde birçok ilde başlatılan 1 oda ve bir salon olarak yapılması planlanan 45 metrekare 752 konut için bugüne 4 bin 500 kişinin başvuru yaptığı bildirildi.




Ayda 100 TL ile ev sahibi olma hayalini gerçekleştiren vatandaşlar, 25 Mart'tan itibaren Adana'da başvuruların yapıldığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü'nde uzun kuyruklar oluşturmaya başlamıştı. Adana'da merkez ilçe Yüreğir'de 2 bin 100, Seyhan'da 2 bin, Sarıçam'da 150, Çukurova ilçesinde ise 250 kişinin ev almak için başvuruda bulunduğu bildirildi.



Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek, Yüreğir olarak daha çok başvuru beklediklerini, kaymakamlıktan bu zamana kadar 3 binin üzerinde forum alındığını, ancak bu zamana kadar 2 bin 100 kişinin ev almak için başvurduğunu söyledi. Dölek, ilk gün başvuruları kabul ettikleri yerde uzun kuyruklar oluştuğunu ancak daha sonraki günlerde başvuru için gelen kişi sayısının azaldığını belirterek, "İlk gün yaklaşık bin kişi geldi. Anacak ikinci gün bu rakam 500 üçüncü gün ise bu rakam 250'ye kadar düştü. Şimdi ortamlama bir günde 250-300 arasında başvuru alıyoruz" dedi.



Başvuruların en az olduğu Sarıçam Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada ise başvuruya gelen kişilerin çoğunun şartlara uygun olmadığı, emekli olan, geliri olan vatandaşların başvuru yaptığını, ayrıca Sarıçam'da insanların maddi durumunun çok iyi olmadığı ancak müstakil evleri bulunduğunu kaydedildi. Aylık 100 TL'lik evlere sahip olmak için başvuru sahiplerinin 30 yaş ve üzerinde olması, projenin bulunduğu il veya ilçe sınırları içerisinde en az 3 yıldır ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması ve Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı'na) tabi olmaması şartları aranıyor. Konutlar peşinatsız 240 ay vade ile satışı gerçekleştirilecek ve aylık 100 TL ödeme yapılacak. Ödeme yapamayanların taksitleri ise Sosyal Yardımlaşma ve Vakıf Müdürlükleri tarafından geri ödenmek şartıyla ödenebilecek. Konutlar için 25 Mart tarihinde başlayan başvurular, 24 Nisan'da son bulacak. Mayıs 2009 tarihinde ise kura çekimi yapılarak konut kazananların isimleri belli olacak. Ev almaya hak kazanan kişilerin taksit ödemeleri eve taşındıktan sonra başlayacak. 



Sabah Emlak


Geri Dön