16 / 04 / 2024

1071 Malazgirt Bulvarı 3 Aralık'ta açılıyor!

1071 Malazgirt Bulvarı 3 Aralık'ta açılıyor!

1071 Malazgirt Bulvarı'nı Dikmen Aşağı Öveçler'de kesen ve 9 yıldır kaldırılması için hukuk mücadelesi verilen gecekondudan boşalan alanda asfaltlama çalışmaları yapılıyor. Hava koşullarının uygun olması halinde yol, 3 Aralık Cumartesi günü trafiğe açılacak




1071 Malazgirt Bulvarı'nı Dikmen Aşağı Öveçler'de kesen ve 9  yıldır kaldırılması için hukuk mücadelesi verilen, geçtiğimiz Pazartesi gecesi de Büyükşehir Belediyesi ekiplerince kaldırılan gecekondudan boşalan alanda asfaltlama çalışmaları yapılıyor. Hava koşullarının uygun olması halinde yol, 3 Aralık Cumartesi günü trafiğe açılacak


Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan çalışmayla, Bulvar'ın ODTÜ tarafından gelen kısmı ile Dikmen-Çankaya tarafından gelen kısmını bağlamak üzere, 590 metre uzunluğunda, 35 metre genişliğindeki bölümde yol ve asfalt çalışması yapılıyor.


Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, 1071 Malazgirt Bulvarı’nın devamı olan ve Dikmen bağlantısını sağlayan yolda çalışmaların hızla sürdürüldüğünü belirterek, şunları söyledi:


"Daha önce yolu ikiye bölen gecekondu yüzünden bu noktada ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı pek çok kaza meydana geldi. Artık bu gecekondunun kaldırılmasıyla, 1071 Malazgirt Bulvarı’nın Dikmen ve Sokullu bağlantısı kesintisiz sağlanabilecek. Hava koşullarının uygun olması halinde, hızla sürdürdüğümüz asfalt çalışmalarını tamamlayarak, çizgilerini çekip, yolu 3 Aralık Cumartesi günü trafiğe açacağız." 


-ALTGEÇİTTE DE ÇALIŞMA YAPILYOR


Fen İşleri Dairesi’ne bağlı ekipler, yüzlerce iş makinesiyle, yıkılan gecekondu arazisinin üzerinde zemin ve asfalt çalışması yaparken,  Kent Estetiği ekipleri de Çankaya’yı Konya ve Eskişehir bağlantı yolları ile birlikte Anadolu Bulvarı'na kesintisiz bağlayacak olan ve yıllardır kapalı bulunan Öveçler Altgeçidi’nde altgeçidin duvarlarına sprey boyayla yazılan yazıları siliyor ve madde bağımlıları tarafından duvar kenarlarında yakılan ateşlerin neden olduğu isleri de boyayarak ortadan kaldırıyor.


Yolun bir türlü araç trafiğine açılamamış olmasından kaynaklanan süreci fırsat bilen madde bağımlıları, altgeçidi adeta mesken tutmuştu.


Trafiğe kapalı kalması nedeniyle alt geçitte her gece asayiş sorunları yaşanıyor ve bu olumsuzluklar da mahalle sakinlerinin de tepkisine neden oluyordu.




Ankara Büyükşehir Belediyesi



Haber Sabah'ta şöyle yer aldı


Gecekondunun yıkılması ile yarım kalan kısmı tamamlanacak olan 1071 Malazgirt Bulvarı’nda asfaltlama başladı. Yol en geç hafta başı açılacak

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler geçtiğimiz perşembe günü 9 yıldır 1071 Malazgirt Bulvarı'nın önünü tıkayan gecekonduyu OHAL kararları kapsamında yerle bir etti. Yolu tehlikeye düşürdüğü gerekçesi ile vatandaşlardan da çok tepki alan gecekondunun yıkılmasının ardından Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler bulvar üzerinde asfalt çalışmalarına başladı. Yol üzerinde yapılan hafriyat çalışmalarının ardından asfalt serimi yapmak isteyen ekipler Ankara'daki hava muhalefetine yakalandı. Yoğun yağış ve soğuk hava nedeniyle ekipler çalışmalarına zaman zaman ara verirken Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, "Hava koşullarından dolayı rötarlı olarak çalışıyoruz. Yağış olmadığı zamanlar asfalt serimini yaparak yolu en geç hafta başına kadar açmayı planlıyoruz" dedi.


TEMİZLİK SÜRÜYOR

Öte yandan 1071 Malazgirt Bulvarı üzerinde bulunan ve 9 yıldır kullanılmayan köprüde de temizlik ve onarım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Köprü üzerine sprey boyalarla yazılan yazılar bir bir silinirken alt geçitte biriken çöpler ise ekipler tarafından kaldırılıyor.


Sabah


Geri Dön