16 / 04 / 2024

1071 Malazgirt Bulvarı'na renkli duvar!

1071 Malazgirt Bulvarı'na renkli duvar!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı tarafından 1071 Malazgirt Bulvarı'nda yapılan dekoratif duvar aydınlatma çalışması tamamlandı. 1071 Malazgirt Bulvarı geçen yıl törenle hizmete açılmıştı.



Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı tarafından 1071 Malazgirt Bulvarı'nda yapılan dekoratif duvar aydınlatma çalışması tamamlandı. 


Eskişehir yolunu Konya yoluna bağlayan ve başta ODTÜ'ler olmak üzere açılışı tepkiyle karşılanan bulvarın kenarındaki duvar, ışıklarla renklendirildi.


ODTÜ Yolu olarak da bilinen tartışmalı 1071 Malazgirt Bulvarı, 25 Şubat 2014 tarihinde ulaşıma açılmıştı.

Eskişehir Yolu ile Anadolu Bulvarı’nı Konya Yolu’na bağlayan, bir kısmı ODTÜ arazisinden geçen 4 kilometrelik bulvarda, 8 köprülü kavşak yer alıyor. 4 gidiş-4 geliş olmak üzere 8 şerit halinde yapılan 40 metre genişliğindeki bulvarda 3 alt geçit, 5 köprü ve 1 yaya üst geçidi yer alıyor. Anadolu Bulvarı’nın devamı olarak yapılan 1071 Malazgirt Bulvarı üzerinde bulunan; 5 köprü, 3 alt geçit ve 1 yaya üst geçidine de Anadolu Selçuklu ve Büyük Selçuklu devletlerinin hükümdarlarının isimleri verilmişti.


Yolun yapımı için ODTÜ Ormanı'ndaki ağaçların kesilmesi, protesto gösterilerine neden olmuştu.



Yasemin Kaptanbaş Öncel / Emlak Kulisi





Geri Dön