28 / 03 / 2024

12 büyük ilin en cazip yatırım bölgeleri

12 büyük ilin en cazip yatırım bölgeleri

İşte Türkiye genelindeki 12 ilin konuttan, arsaya kadar semt semt, cadde cadde, en değerli bölgeleri...



Hürriyet Emlak dergisi Kasım sayısında; Türkiye'nin gayrimenkul açısından en değerli illeri haline gelen Bursa, Adana, Kayseri, Denizli, Kocaeli, Sakarya, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, Konya, Antalya ve Eskişehir'in yatırım haritasını çıkardı. Bu illerin konuttan, arsaya kadar semt semt, cadde cadde, en değerli bölgelerini araştırdı.

Bir dönemlerin "İstanbul'un taşı toprağı altın" sözü şimdilerde Türkiye'nin tümü için geçerli hale geldi. Başta yine İstanbul olmak üzere Türkiye'nin birçok büyük ilindeki gayrimenkul fiyatları adeta uçtu. Değim yerindeyse Anadolu'nun birçok ili adeta bir şantiye görünümünde. Bundan yola çıkarak, Anadolu'nun büyük illerindeki gayrimenkul piyasasına projeksiyon tuttuk. Kocaeli'nden, Kayseri'ye kadar Türkiye'nin 12 büyük ilinin gayrimenkul haritasını çıkardık. Bu illerin, gayrimenkul açısından şu anki en değerli semtleri ile önümüzdeki birkaç yıl içerisinde prim yapacak muhtemel bölgelerini araştırdık.
İşte Türkiye'nin en büyük 12 ili ve bu illerin en cazip yatırım bölgeleri:

TRAKYA BÖLGESİ:
Trakya'nın gayrimenkul açısından yükselen bölgelerinin başında Çorlu,Çerkezköy ve Lüleburgaz geliyor. Bu ilçelerdeki gayrimenkul fiyatlarındaki artışın en önemli nedenini ise Trakya'daki sanayi tesislerinin nedeyse tamamının bu üç bölgede toplanmış olması oluşturuyor.
Trakya Bölgesi'nde gayrimenkul açısından yerinde sayan bölgelerinin başında ise Kırklareli'nin Vize ve Pınarhisar, Edirne'nin Lalapaşa, Havsa, Enez ve Uzunköprü, Tekirdağ'ın Malkara, Hayrabolu, Şarköy ve Muratlı ilçeleri geliyor. Bu yörelerdeki arsaların metrekare fiyatları bölgeye göre 75 ile 250 YTL arasında değişiyor. Yine bu bölgelerdeki konutlar ise 75 bin ile 80 bin YTL arasında değişen fiyatlarlardan satılıyor.
Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı İlhan Kurt Trakya bölgesinde kısa zamanda prim yapacak bölgeler arasında Tekirdağ'ın Keşan, Marmara Ereğlisi ile Kırklareli'nin Babaeski ve Saray ilçelerini gösteriyor. Son bir yılda bu bölgelere yoğun bur talebin olduğuna işaret eden Kurt, bu dört ilçedeki arsa fiyatlarının metrekare bazında 150, ile 350 YTL arasında olduğunu ifade etti.
Trakya'da cazibesini yitiren ve düşüşte olan bölge bulunmadığının altını çizen Kurt, Tekirdağ'ın Barbaros Beldesi ve Muratlı ilçesi, Edirne'nin Keşan ilçesi ile Kırklareli'nin önümüzdeki birkaç yıl içerisinde yıldızı parlayacak muhtemel bölgeler arasında yer aldığına işaret etti.
Trakya'da gayrimenkul açısından gelişme gösteren il ve ilçelerdeki arsa ve konut fiyatları ise şöyle:

Tekirdağ-Çorlu ve Çerkezköy:
Sanayileşmenin fek fazla olmadığı Tekirdağ il merkezinde gelişme gösteren yerler arasında başında Otogar ile İstanbul istikametine doğru Hürriyet Mahallesi, İstanbul karayolu üzeri Namık Kemal Üniversitesi'ne kadar olan bölgeler başı çekiyor.
Buralardaki arsaların metrekare fiyatı 350 ile 750 YTL arasında. İş yerlerinin metrekare satış fiyatı ise bin 500 ile 2 bin 500 YTL arasında değişiyor. Tekirdağ'ın sahil kesimi olan ve genelde yazlık meskenlerin bulunduğu, Altınova Mahallesi, Barbaros ve Kumbağ Beldesi'ndeki arsaların metrekare fiyatları 250 ile 500 YTL'den satılıyor. Buralardaki yazlıkların metrekare satış fiyatı ise 800 ile 1000 YTL arasında.
Tekirdağ'ın sanayi açısından en önemli ilçesi haline gelen Çorlu'da şu anda binlerce konutun yapımı sürüyor. Çorlu'nun konut açısından en rağbet gören bölgeler arasında Çetin Emeç Bulvarı, Emlak Konutları, Önerler Köyü, Bulvar Yolu İstanbul kısmı, Bağlar Mevkii'nin üst kısmı ve Yeni Sanayi Bölgesi geliyor. Özellikle banka şubelerinin de bu bölgede yoğunlaşması dikkat çekiyor. Bölgedeki arsaların metrekare fiyatı 500 ile 1000 YTL arasında değişiyor. 130 metrekare 3+1 doğalgaz kombili bir dairenin fiyatı 150 bin YTL'den başlıyor. Bu bölgede yeni yapılan lüks konutların metrekare birim fiyatları ise bin 500 ile 2 bin YTL'den alıcı bekliyor. Çorlu'da iş yeri açısından hastane ile postane arası her zaman revaçta olan bölgeler. Bunun dışında sanayi imarının bulunduğu Türkgücü Yolu, Tekirdağ Yolu, Çerkezköy Yolu, E-5 karayolu Vakıflar Mevkiine kadar olan bölgedeki sanayi imarlı arsaların ortalama metrekare birim fiyatları 75 ile 100 YTL arasında.
Sanayisi nedeniyle Çorlu gibi göç alan Çerkezköy'de konut yapımı hızla sürüyor. Mustafa Kemal Bulvarı, Saray istikametine gidiş yolu, Narin Mensucat Fabrikası'nın bulunduğu bölge Çerkezköy'ün gelişme aksını oluşturuyor. Bu bölgede bankalar ve işyerleri yer alıyor. Buradaki işyerlerinin metrekare satış fiyatı 2 ile 4 bin YTL arasında, konutların ortalama metrekare birim fiyatları ise bin YTL'den satılıyor. Konut açısından İstasyon Caddesi civarı prim yapan bölgelerin başında geliyor. Bu bölgedeki 3+1 120 metrekarelik bir dairenin satış fiyatı 80 ile 100 bin YTL arasında. Yine Çerkezköy sanayinin yoğun oluğu organize sanayi bölgesindeki arsaların metrekaresi ise 100 ile 150 dolardan satılıyor. .

Edirne:
Bir üniversite şehri haline gelen Edirne'nin Talatpaşa Asfaltı, Binevler semti, Doktor Sadık Ahmet Caddesi, Koca Sinan Mahallesi, Fatih Mahallesi ve Saraçlar Caddesi gelişme gösteren bölgeler arasında yer alıyor.
Bu bölgelerdeki konutların ortalama metrekare fiyatları 800 ile bin 200 YTL, yine aynı bölgelerdeki arsalar ise metrekare bazında 200 ile 500 YTL arasında değişen fiyatlarla satılmakta.
Özellikle Saraçlar Caddesi tamamen iş yerlerinin bulunduğu bir bölge. Bu cadde üzerinde yer alan işyerlerinin fiyatı dudak uçuklatıyor. Cadde üzerinde yer alan mağazaların metrekare satış fiyatının ortalama 5 bin YTL olduğu belirtiliyor.

Kırklareli ve Lüleburgaz:
Kırlareli'nin yatırım açısından en gözde olan bölgesi İstasyon ve Cumhuriyet Caddesi. Bu iki cadde üzerindeki iş yerleri astronomik rakamlarla el değiştiriyor. İstasyon ve Cumhuriyet Caddesi'ndeki iş yerlerinin metrekaresi 8 ile 10 bin YTL'den satılıyor. Bu bölgedeki konutların metrekare fiyatı ise bin 200 ile bin 500 YTL arasında. İl merkezine yakın bölgelerdeki arsaların metrekare satış rakamları ise 200 YTL'den başlayıp 500 YTL'ye kadar çıkabiliyor.
Trakya Bölgesi'nde sanayi ile büyüyen ilçelerden bir diğeri olan Lüleburgaz'da gayrimenkul açısından Bulvar Yolu, İstanbul, Fatih, İstasyon ve Kurtuluş Caddesi, Hürriyet ve Özerler Mahallesi revaçta olan bölgeler arasında ilk sırada yer alıyor. Bu bölgelerdeki işyerlerinin metrekaresi bin 500 ile 3 bin 500 YTL arasında değişiyor. Bölgedeki 3+1 kaloriferli ve asansörlü bir dairenin fiyatı ise 110 ile 120 bin YTL'den satılıyor. Aynı bölgelerdeki arsa fiyatları ise metrekare bazında 500 ile bin YTL arasında.

Denizli:
Denizli'nin en değerli gayrimenkullerin yer aldığı bölgelerin başında Delikli Çınar, Atatürk Bulvarı, Kaleiçi ve Saraylar Mahallesi, İkinci Ticari Yol geliyor. Bu bölgelerdeki özellikle ticari gayrimenkullerin değerinde geçtiğimiz yıla göre neredeyse yüzde yüz oranında bir artış yaşandı. Örneğin; geçtiğimiz yıl metrekare satış fiyatı 3 bin YTL olan Atatürk Bulvarı ve kale içinde yer alan zemin kat dükkânların bu yıl ki metrekare satış fiyatı 25 bin YTL'ye kadar fırladı.
Denizli'de ticari gayrimenkul açısından çıkışta olan caddeler ise şunlar:
"Halk, Lise, İstiklâl, Kıbrıs Şehitleri ve Çamlık" Bu caddeler üzerinde yer alan işyerlerinin metrekare satış fiyatı bin ile 2 bin YTL arasında değişmekte. Çamlık ve Servergazi ise arsa ve konut açsından değerlenen bölgeler.
Çamlık'taki arsaların metrekaresi 3 bin 500 YTL'den satılırken, bu bölgedeki 200 metrekare üzerindeki dairelerin fiyatları ise 250 bin YTL'ye kadar çıkabilmekte. Yine Servergazi bölgesindeki arsaların fiyatı metrekare bazında bin YTL olurken, 200 metrekarelik lüks daireler ise 180 bin YTL'den alıcı bulabiliyor.
Denizli'de önümüzdeki birkaç yıl içinde yıldızı parlayacak bölgeler arasında ise Çakmak Mevkii, Üçler Mevkii, Pınarkent, Organize Sanayi Bölgesi'nin çevresi, Eski Sümerbank Fabrikası'nın alt bölgesi, Eski Çal Yolu ve Eski Hisar Köyü gösteriliyor.
Bu bölgelerdeki imarlı ve imarsız arsaların metrekare satış fiyatları ise şöyle
"Çakmak ve Üçler Mevkii'nde imarlı arsaların metrekaresi 100 ile 150 YTL, Pınarkent ve Organize Sanayi Bölgesi'nde imarlı arsaların metrekaresi 75 ile 150 YTL arası, imarsız olan arsaların satış fiyatı ise 25 ile 50 YTL arasında. Eski Sümerbank Fabrikası'nın bulunduğu bölge, Eski Hisar Köyü ve Eski Çal Yolu üzerindeki imarsız arsalar 25 ile 50 YTL, imarlı olan arsaların metrekare satış fiyatı ise 100 ile 200 YTL arasında"
Denizli Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Atilla Coşkun, Denizli'de son birkaç yıldır fiyat açısından yerinde sayan bölgelerin başında Kirişhane, Topraklık ve Uçancıbaşı Mahallesi'nin geldiğini ifade etti. Coşkun, bu mahallelerdeki arsaların metrekare fiyatının 150 YTL, dairelerin 65 bin YTL olduğunu söyledi.

Adana:
Adana'da Seyhan ilçesinin kuzeybatısı ve Yüreğir ilçesinin de kuzeydoğusu rantın yükselen bölgelerinin başında geliyor. Yüreğir'deki arsaların metrekaresi 20-70 YTL arasında değişiyor. Seyhan'da Kenan Evren Bulvarı, Turgut Özal Bulvarı, Süleyman Demirel Bulvarı iş yeri olarak en yüksek fiyattan işlem görüyor. Buradaki işyerlerinin metre bazında satış fiyatı bin 500 ile 2 bin YTL arasında değişiyor.
Güzel Yalı, Mahfesığmaz, Yurt, Mavi Bulvar üstü ve Kurttepe rantı artan bölgeler olarak göze çarpıyor. Burada yer alan konutların metrekare fiyatları 800 ile bin YTL arasında.
Adana'nın planlı gelişen bölgelerinden Yeni Adana'da ise arsaların metrekaresi 300 YTL'den başlayıp 700 YTL'ye hatta bin YTL'ye kadar çıkabiliyor. Yeni Adana'da daire fiyatları ise metrekare bazında 800 ile 1000 YTL arasında.
Yüreğir'de ise Organize Sanayi, Kürkçüler, İncirlik, Buruk ve Sofulu mahalleri değerlenen bölgeler arasında yer alıyor. Bu bölgedeki arsaların metrekare satış fiyatı 20 ile 70 YTL arasında.
Kuzeybatı yönündeki Kabasakal, Şambayat, Karahan, Çakal Kuyusu ve Kireç Ocağı bölgeleri gayrimenkul açısından Adana'nın yükselen yeni bölgeleri olarak kabul ediliyor. Buralardaki imarlı arsaların metrekaresi 40 ile 100 YTL arasında değişiyor.
Adana Tüm Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Burhan Coşkun, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde Adana'da Salbaş beldesi, Karaisalı ilçesi ve Sofulu beldesinin prim yapacak bölgeler olduğunu söylüyor.

Konya:
Konya'da en değerli gayrimenkuller Selçuklu ilçesinde Barış Caddesi, Nalçacı Caddesi, Afra civarı, Meram ilçesinde Ahmet Özcan Caddesi,Yeni Larende, Meram Yeni Yol ve Yaka Meram ve Karatay ilçesinde yeni adliye binası civarında yer alıyor.
Bu bölgelerde daha önce metrekare bazında 15 ile 100 YTL arasında olan imarlı arsaların bugünkü fiyatı 30 YTL'den başlayıp 200 YTL'ye kadar çıkıyor.
Bu bölgelerdeki konutların fiyatları 75 ile 300 bin, işyerlerin ise 150 ile 500 bin YTL, arasında değişiyor.
İstanbul yolu, Karatay ve yeni adliye sarayı civarı Konya'da son dönemde gayrimenkul açısından çıkışta olan bölgelerin başında geldiğine işaret eden, Konya Emlakçılar Odası Başkanı İsmet Çakır, bu bölgelerdeki gayrimenkullerin geçtiğimiz yıla oranla bu yıl yüzde 20 oranında değer kazandığını ifade ediyor..
Karatay bölgesinde yeni yapılan adliye binası civarı, Selçuklu bölgesinde Ankara-İstanbul yolunu birbirine bağlayan büyük çevre yolu civarı ile Meram da kentsel dönüşüm projesinin yapıldığı alanlar, Konya'da önümüzdeki birkaç yıl içinde yıldızı parlayacak muhtemel bölgeler olarak gösteriliyor. Bu bölgelerdeki şu anda arsaların metrekare birim fiyatının Selçuklu'da 20, Karatay'da 35 ve Meram'da 100 YTL civarında olduğu belirtiliyor.

Sakarya:
Çark Caddesi, Adnan Menderes Caddesi, Palmiye Caddesi, Serdivan Bölgesi, Bosna Caddesi, Erenler Beldesi, Karaman, Camili ve Korucuk bölgesi Adapazarı'nın yükseler bölgeleri olarak göze çarpıyor. Bu bölgelerdeki arsaların fiyatları 150 ile bin YTL arasında değişiyor. Aynı bölgedeki konutların ortalama fiyatları ise 50 bin YTL'den başlayıp 400 bin YTL'ye kadar çıkabiliyor.
İlde, yerinde sayan bölgelerin bulunmadığını kaydeden Sakarya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Selçuk Başak, Sakarya'nın önümüzdeki birkaç yılda prim yapacak bölgelerini ise şu şekilde sıraladı:
"Serdivan, Erenler, Camili, Karaman, Korucuk, Yenigün Mahallesi ve Mithatpaşa Mahallesi önümüzdeki dönemde değerlenecek bölgelerin başında geliyor. Buralardaki imarlı arsaların metrekare birim fiyatı 50 ile 250 YTL arasında değişiyor"

Bursa:
Türkiye'nin en çok göç alan illerinden birisi olan Bursa,  İzmir  yönüne doğru genişliyor.
Bursa'nın gayrimenkul açısından son dönemde yükselen bölgeleri olarak Nilüfer, İhsaniye Ataevler, Ertuğrulkent ve Altınşehir gösteriliyor. Arsaların pek de bulunmadığı bu bölgeler içerisinde Nilüfer'in bazı bölgelerinde tek tük elde kalan arsaların metrekaresi 90 ile 100 YTL arasında bir fiyatla alıcı bulabiliyor.
Yine bu bölgelerdeki evlerin fiyatı ise 125 bin YTL'den başlayıp 250 bin YTL'ye kadar çıkabiliyor.
Bursa'da önümüzdeki birkaç yıl içinde değerlenecek muhtemel bölgeler arasında İzmir yolu başı çekiyor. Bu hat üzerindeki imarlı arsaların dönümünün 200 bin YTL'den başlayıp 1 milyon YTL'ye kadar çıktığı bölgedeki emlakçılar tarafından ifade ediliyor. İzmir yolundaki imarsız olan arsaların dönümünün ise 70 ile 150 bin YTL olduğu belirtiliyor. Nilüfer'in içindeki Çalı, Demirci,Yaylacık, Kayaba ve Hasanağa Bölgesi'ndeki (Orman alanı-TOKİ'nin yatırım yaptığı bölge) imarlı arsaların dönümü 100 ile 150 bin YTL, imarsız arazilerin dönümü ise 50 bin ile 100 bin YTL arasında değişiyor.

Antalya:
Türkiye'nin turizm başkenti olan Antalya'da gayrimenkul fiyatlarının hızına yetişilemiyor. Antalya'da Eski Lara Caddesi, Kemerağzı Oteller Bölgesi, Konyaaltı Sahil Yolu, Kuzeykent, Yeniköy, Yeşilbahçe ve Fener, gayrimenkul değerleri açısından yükselişini sürdüren bölgelerin başında geliyor.
Bu bölgelerdeki imarlı arsaların metrekare fiyatı 50 Euro'dan başlayıp,300 Euro'ya kadar çıkabiliyor.
Bu bölgedeki evlerin metrekare satış fiyatı ise 50 ile 2 bin 500 Euro arasında değişiyor. İmarsız arsaların metrekaresinin 40 Euro'dan başladığı bu bölgelerdeki ticari gayrimenkullerin metrekaresi ise bin 700 ile 2 bin 500 Euro arasında satılıyor.
Antalya'da en pahallı arsalar ise Konyaaltı Caddesi üzerinde yer alıyor. Bu cadde üzerindeki arsaların metrekaresi 3 bin Euro'dan başlıyor. Cadde, bu özelliği ile en pahallı gayrimenkullerin yer aldığı İstanbul Büyükdere Caddesi ile adeta yarışıyor. Antalya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Şeref Sağlam, Antalya'nın birkaç yıl içinde yıldızı parlayacak bölgeler hakkında ise şu bilgileri veriyor:
"Yeşilbayır, Kuzeykent, Varsak, Doğuvilayeti, Yeniköy, Ermenek, Çalkaya, Karaçalı ve Aksu önümüzdeki dönemde yıldızı parlayacak muhtemel bölgelerin başında geliyor. Buralardaki imarlı arsaların metrekare satış fiyatları 45 Euro'dan başlayıp, yerine ve konumuna göre 150 Euro'ya kadar çıkabiliyor. Yine aynı bölgedeki evlerin metrekare satış fiyatları ise 50 ile 550 Euro arasında. Yine aynı yerlerdeki imarsız arsalar ise metrekare bazında 20 Euro'dan başlayan fiyatlarla satılıyor"

Kocaeli:
Özellikle 17 Ağustos depremi sırasında ayakta kalan Yahyakaptan, Yuvam Akarca, Yuvam Turgut ve deprem sonrasında inşa edilen kalıcı konutlar çok fazlaca talep gördü. Kocaeli'nin şu anda gayrimenkul değerleri açsından çıkışta olan bölgelerin başında Şehir Merkezi, Plaj Yolu, Bağçeşme,Yuvam Akarca ve Yahyakaptan Mahallesi geliyor. Bu dört bölgedeki imarlı arsaların metrekare satış fiyatları 100 YTL'den başlayıp, bin YTL'ye kadar çıkabiliyor.
Bu bölgelerdeki konutların satış rakamları ise şöyle:
"Bağçeşme 500 bin YTL, Şehir Merkezi 80 bin ile 300 bin YTL, Plaj Yolu 75 bin ile 350 bin YTL, Yahyakaptan 110 bin ile 160 bin YTL ve Yuvam Akarca ise 75 bin ile 115 bin YTL arasında"
Yine bu bölgelerdeki işyerleri ise 100 bin YTL ile 2 milyon dolar arasında satılıyor
Kocaeli merkez ve ilçelerinde cazibesini yitiren ve düşüşte olan bölgelerin bulunmadığına işaret eden Kocaeli Emlakçılar Derneği Başkanı Nejat Bayhan, önümüzdeki birkaç yıl içinde yıldızı parlayacak muhtemel bölgelerin ise Döngel, Bahçecik ve Karşıyaka olarak gösterdi. Bayhan, buralardaki arsaların metrekare fiyatlarının 50 YTL'den işlem gördüğünü söyledi.

Kayseri:
Bir sanayi kenti hüviyetine bürünen Kayseri, gayrimenkul açısından Orta Anadolu Bölgesi'nin en değerli illerinden birisi haline geldi. İlde özellikle ticari arsaların fiyatlarında son birkaç yılda gözle görülür artışlar yaşandı. Kayseri'nin şu anda çıkışta olan bölgeleri olarak Alpaslan Mahallesi, Kılıçaslan Mahallesi, Şeker Mahallesi, Mimar Beldesi ve eski Kayseri'nin merkeze yakın mahalleleri gösteriliyor. Bu bölgelerdeki imarlı arsaların metrekare fiyatlarının 200 Euro'dan başlayıp bin Euro'ya kadar çıktığı görülmekte. Yine aynı yerlerdeki konutların satış fiyatı ise 20 bin ile 200 bin Euro arasında.
Kayseri'de gecekondu önleme bölgesindeki arsalar ise oldukça prim yaptı. Örneğin; daha önce 125 YTL olan 210 metrekare büyüklüğündeki arsaların bugünkü fiyatı tam 320 kat artışla 40 bin YTL'ye kadar çıkmış durumda.
Kayseri Emlakçılar Odası Başkanı Nejat Bayhan, önümüzdeki beş yıllık dönemde Malatya Yolu, Mimarsinan, Ambarlar Mevii ve çevresi ile Sivas Yolu'nun en çok prim yapacak yerler olduğunu ifade ediyor. Temel, bu bölgelerdeki imarlı arsaların metrekare satış rakamlarının 100 ile 500 Euro arasında olduğunu kaydetti.


Eskişehir:
Eskişehir'in son dönemde gayrimenkul açısından çıkışta olan bölgeleri; Batıkent Mahallesi Bursa Yolu, Zincirlikuyu Mahallesi, Vişnelik Mahallesi-Vişnelik Evleri ve Karabayır Bağları .
Batıkent Mahallesi ve Bursa Yolu'ndaki imarlı arsaların metrekare fiyatları 150 ile 200 YTL arasında satılıyor. Zincirlikuyu Mahallesi'nde imarlı arsaların metrekare fiyatı 60 ile70 YTL, Vişnelik Mahallesi-Vişnelik Evleri'nde imarlı arsaların metrekare fiyatları bin 500 ile 2 bin YTL arasında değişiyor. Karabayır Bağları'nda ise imarlı arsaların metrekare fiyatı 100 YTL'den başlayıp 130 YTL'ye kadar çıkabiliyor.
Bu bölgelerdeki konut fiyatları ise şöyle:
"Batıkent Mahallesi ve Bursa Yolu'nda 80-200 bin, Zincirlikuyu Mahallesi'nde 50 ile 60 bin, Vişnelik Mahallesi-Vişnelik Evleri'nde 250 ile 400 bin, Karabayır Bağları'nda ise 130 ile 300 bin YTL arasında satılmakta".
Eskişehir'in Şarhöyük, Zafer, Fevzi Çakmak , Takkalı ve Kumlubel Mahalleleri'nin konut ve arsa fiyatlarında değişiklik olmayan bölgeleri olduğuna işaret eden Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, "Bu bölgelerdeki arsaların metrekare fiyatları iki üç yıl öncede 20 ile 50 YTL arasındaydı, bugün de aynı fiyatta" dedi.
Çelik, Eskişehir'de önümüzdeki birkaç yıl içinde yıldızı parlayacak muhtemel bölgelerin ise Bursa Yolu, Batıkent, Zincirlkuyu ve Savoza , Eskibağlar Mahalleri ile Karabayır Bağları olduğunu söyledi.

Hürriyet Emlak dergisi Kasım sayısı

Geri Dön