19 / 03 / 2024

12 inşaat firması Fikirtepe için platform oluşturdu!

12 inşaat firması Fikirtepe için platform oluşturdu!

Nuhoğlu İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, aralarında Nuhoğlu înşaat, Teknik Yapı, Emay, Anka, Baysaş, Vartaş, Aidiz, Güral, Selimoğlu'nun da bulunduğu 12 firmanın birleşerek bir platform oluşturduğunu açıkladı.



Bu platformun amacının Fikirtepe'de bir master plan çerçevesinde ortak hareket etmek olduğunu söyleyen Ali Nuhoğlu, 'Bunun için geç kalınmadı mı?' sorusuna, "Ruhsat almış olanlarda geri kalanlarda ortak bir plana ayak uydurabilir. Ayrıca platform Fikirtepe'nin gelecek yapısını da anlatmak için ortak çalışmalar yapacak" dedi. Fikirtepe'de 5 yıldır kentsel dönüşüm yapılamaması üzerine mahalle muhtarları da harekete geçerek geçen ay bir araya gelme kararı almıştı. Bu ay başında da kentsel dönüşüm projesinde pilot bölge üan edilen Kadıköy Fikirtepe'deki belirsizlik vatandaşları sokağa dökmüştü. 



Baysaş înşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın da konuyla ilgili geçen yıl, "Fikirtepe'de projemiz olgunlaşana kadar Adana'da 8 proje tamamladık" şeklinde eleştiri yapmıştı. Cannes'daki MIPIM Fuan'nda Fikirtepe'yi tek başına temsil ettiklerine değinen Ali Nuhoğlu, "Umarım önümüzdeki yıl hep birlikte 40 bin konut tanıtacak şekilde organize oluruz" dedi.



Ekonomi Gazetesi


Geri Dön