29 / 03 / 2024

12 Kasım Deprem Anıtı ve Müzesi yer değiştirecek!

12 Kasım Deprem Anıtı ve Müzesi yer değiştirecek!

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 11 yıl önce meydana gelen depremde hayatını kaybeden 48 kişinin anısına yaptırılan '12 Kasım Deprem Anıtı ve Müzesi'nin yerinin değiştirileceğini bildirdi



Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 11 yıl önce meydana gelen depremde hayatını kaybeden 48 kişinin anısına yaptırılan '12 Kasım Deprem Anıtı ve Müzesi'nin yerinin değiştirileceğini bildirdi.

Yılmaz, 12 Kasım 1999"daki depremde Bolu"da hayatını kaybeden 48 kişinin anısına Kalıcı Konutlar mevkisine yaptırılan anıt ve müzenin, yanlış yere inşa edildiğini belirterek, 'Her yağmurda, karda burası su içinde kalıyordu. Bir süre tamir ve bakımını yaptık. Tüm çalışmalara rağmen buranın su alması önlenemedi' dedi.

Anıt ve müzenin başka bir yere taşınacağını belirten Yılmaz şunları kaydetti:

'12 Kasım Deprem Anıtı ve Müzesine, yıldönümü haricinde gidene rastlamadım. O anıt yapıldığından bugüne kadar ziyaret etmek isteyen hiç kimseye rastlayamadım. Zaten müze çukurda yapılmış. Müzenin akıntısını kesemedik ve güneş de görmüyor. Böyle rutubetli ve güneş görmeyen ortamlarda müze olmazmış' dedi.

Bu arada, müzenin içerisindeki depreme ilişkin fotoğraflar kaldırılırken, depremde hayatını kaybedenlerin isimleri müzenin duvarlarında yazılı duruyor. Kapıları kilitli olan müzenin çevresindeki çöpler dikkat çekiyor. Bazı kısımları kırılan anıtın üzerinde ise çeşitli yazılar bulunuyor.

'12 Kasım Deprem Anıtı ve Müzesi'nin taşıma işleminin kısa sürede tamamlanacağı öğrenildi.

A.A  


Kübra Genç/Emlakkulisi.com

Geri Dön