26 / 04 / 2024

12 maddede site yönetim hizmetlerinde formatlama!

12 maddede site yönetim hizmetlerinde formatlama!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " site yönetim hizmetlerinde formatlama " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...



Siteleri kişiler değil,mevzuatlar yönetir; kişiler siteye ancak hizmet eder. Site yönetimlerinin tüzel kişiliği de olmadığı gerçeğinden hareketle, bu hizmetlerin de belli standartlarda olması kaçınılmazdır.


Formatlanmamış, standardize edilip iş işleyişi ve akışı disipline edilmemiş hizmetler, sitenin hukuki-mali-idari-sosyal yapısalı ile uyuşmayacağından gereksiz işler ve harcamalar dolayısı ile verimlilikten uzak olur ve yüksek giderlere sebebiyet verir.


Tüm saha ve idari hizmetler personel-malzeme-eğitim-prosedür dörtgeninde , enerji-emek-malzeme girdileri ile azami kalite ve çeşitlilik ancak asgari maliyet ve gider ile elde edilmelidir.


Formatlanmamış hizmetlerde hizmete değil personele ücret ödenir, yani site yönetiminde hizmet için araç olan personel istihdamı belli bir süre sonra amaç olmaya başlar.


Site yönetim kurulları değişse bile bu yaklaşım değişmez, formatsızlıktan dolayı hizmette araştırma-geliştirme yerine, anlık çözümler ile çabalar boşa harcanır.


Temel site saha hizmetleri; güvenlik-temizlik-teknik-peyzaj bakımları, idari hizmetler ise aidat takibi ve gelir- gider listesinin tutulmasından ibarettir. Bunun dışında dernek, kooperatif, şirket vb. organizasyon yönetimlerini örnek almak, taklit etmek aidatları yükseltmekten ve işleri karmaşıklaştırmaktan başka bir sonuç oluşturmaz.


SİTELERDE TEMEL HİZMETLER FORMATLARI:


  1. YÖNETİM HİZMETLERİ FORMATI 
  2. YÖNETİM KURULU FORMATI 
  3. DENETİM KURULU FORMATI 
  4. SİTE MÜDÜRÜ FORMATI 
  5. İŞ GELİŞTİRME HİZMETLERİ  FORMATI 
  6. SİTE İLETİŞİM HİZMETLERİ FORMATI 
  7. ÖZEL HİZMETLER FORMATI 
  8. MUHASEBE HİZMETLERİ  FORMATI 
  9. TEMİZLİK HİZMETLERİ FORMATI 
  10. TEKNİK HİZMETLER FORMATI  
  11. PEYZAJ HİZMETLERİ FORMATI 
  12. GÜVENLİK HİZMETLERİ FORMATI 


http://www.konutsitesiyonetimi.com/SITEYONETIMLERIDANISMANICV.pdf 


Nihat DÖNMEZ Site Yönetimleri Danışmanı

Makine Mühendisi-Emlak Müşaviri- Üniversite Eğitmeni 


Konut sitelerinde bütçe disiplini!



Geri Dön