29 / 03 / 2024

12. Mermer, Doğal Taş Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı 4-7 Kasım'da!

12. Mermer, Doğal Taş Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı 4-7 Kasım'da!

Türk doğal taş endüstrisi ürünlerinin sergilendiği ihracat odaklı "Natural Stone - 12.Uluslararası Mermer, Doğal Taş Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı" 12. kez CNR EXPO Yeşilköy'de düzenlenecek.



Türk doğal taş endüstrisi ürünlerinin sergilendiği ihracat odaklı "Natural Stone - 12.Uluslararası Mermer, Doğal Taş Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı" 12. kez CNR EXPO Yeşilköy'de düzenlenecek.


CNR EXPO'dan yapılan açıklamaya göre, CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) ve KOSGEB desteğinde düzenlenecek "Natural Stone - 12.Uluslararası Mermer, Doğal Taş Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı" yatırımcıları İstanbul'da katılımcı firmalarla bir araya getirecek.


CNR EXPO Yeşilköy’de 4-7 Kasım 2015 tarihleri arasında düzenlenecek Natural Stone Fuarı’na, Çinli yatırımcıların damga vurması bekleniyor.


Mermer, granit, traverten, mozaik, iç ve dış cephe kaplamaları, işlenmemiş bloklar, mermer makineleri, blok kesme makineleri, vinçler, kompresörler, iş makineleri, ekipmanlar, motorlar ve bilgisayar destekli teknolojilerin sergileneceği fuarda 30 bin ziyaretçi hedefleniyor. İstanbul, Afyon, Denizli, Muğla ve Burdur başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir tarafından alıcıların da katılacağı Natural Stone 30 bin metrekare alanda düzenlenecek.


Açıklamada görüşlerine yer verilen İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahyaoğlu, şunları kaydetti:


"Başta Çinli profesyonel alıcılar olmak üzere Hindistan, Irak, İran, İsrail, İtalya, Libya, Makedonya, Ürdün, Yunanistan, Bulgaristan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden çok sayıda profesyonel alıcıyı fuarımızda ağırlayacağız. Sektör olarak en çok ürün sattığımız ülkeler arasında olan Çin’in fuara olan ilgisi sevindirici. Ülkenin çalkantılı bir dönemde olmasına rağmen Natural Stone’a yapacağı katılım ihracatımızı artırmamıza destek olacak. Yılın ilk yarısında Çin’e yapılan doğal taş ihracatımız değer bazında yüzde 25,44 azalarak, 435,9 milyon dolardan 325 milyon dolara düştü. Çin’in ekonomisinde yaşanan sıkıntı nedeni ile ikinci yarının da düşüşle geçeceğini tahmin ettiğimiz bir dönemde Natural Stone’a Çinlilerden gelen ilgi tahminlerimizi olumlu yönde değiştirmemize neden oldu. Fuarla birlikte sektörün ihracatı eski dengesine kavuşacak."


CNR Holding Pazarlama Grup Başkanı Reha Tartıcı da Natural Stone ve Emlak 2015 fuarlarının bir arada düzenlenmesinin iki sektör arasında sinerji yaratacağına dikkat çekerek, "Natural Stone Fuarı’nın katılımcı firmaları ile Emlak 2015 Fuarı’na katılan Türkiye’nin en büyük müteahhit firmaları bir araya getirilecek. Fuarların bir arada düzenlenmesi doğal taş sektörünün ticaret potansiyelini artırmasına olanak sağlayacak. Bu yıl Natural Stone’a yerli ve yabancı 250 firma katılacak. Fuara katılacak yerli firmalar arasında Delta Mermer, Netmer Mermer, Emmioğlu Mermer, Eyüpoğlu Mermer, Tür-er, Sesemak Makina, Ekizoğlu Makine de var. Natural Stone’a Çin ve Hindistan başta olmak üzere Hong Kong, İtalya, Yunanistan ve Mısır’dan da çok sayıda firma katılacak" ifadelerini kullandı.


AA


Geri Dön