19 / 04 / 2024

12 Sorbonne'lu kentsel tasarım için İstanbul'da çalışıyor!

12 Sorbonne'lu kentsel tasarım için İstanbul'da çalışıyor!

İSTANBUL Arel Üniversitesi ve Paris Sorbonne IV Üniversitesi işbirliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen 'Kentsel Tasarım çalıştayı' için 12 Fransız öğrenci Arel Üniversitesine geldi. Bitirme tezi olarak gerçekleştirecekleri projeleri için kentsel tasarım   i



İSTANBUL Arel Üniversitesi ve Paris Sorbonne IV Üniversitesi işbirliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen 'Kentsel Tasarım çalıştayı' için 12 Fransız öğrenci Arel Üniversitesine geldi. Bu öğrencilerinden biri mimar kökenli, diğerleri ise şehir planlama bölümünde yüksek lisans yapıyor. Öğrenciler bitirme tezi olarak gerçekleştirecekleri projeleri için Arel Üniversitesi Mimarlık Bölümü profesörlerinden mimarlık, kentsel tasarım ve planlamayla ilgili brifingler alıyor.

Projelerini sunacaklar
iki gruba ayrılan öğrenciler, Büyükçekmece'de iki farklı alanda proje üzerinde çalışıyor. Birinci grup Mimar Sinan köprüsü civarındaki alanın kentsel tasarımı, ikinci grup ise Arel Üniversitesi Kampusu kuzey hattı içinde yer alan rekreasyon alanının kentsel tasarımı üzerinde çalışmalar yürütüyor, öğrenciler, Büyükçekmece Belediyesinin desteğiyle her iki bölgenin de arazi yapısıyla ilgili bilgiler edindikten sonra bölge analizleri yapü. Sorbonne Üniversitesinden Prof. Stefan Baily, bugün Arel Üniversitesine davetli olarak gelerek 3 gün beyuca çalısta-ya katılıp brifing verecek. Fransız ve Türk öğrenciler 22 Nisan Cuma günü, projelerini ingilizce olarak sunacaklar. Arel Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri haziran ayı içerisinde Sorbonne Üniversiteside düzenlenecek Fransız öğrenci-lerin savunma jürilerine din-leyici olarak katılacak.
Vatan


Geri Dön