19 / 04 / 2024

12. Ulaştırma Kongresi 24 Mayıs'ta!

12. Ulaştırma Kongresi 24 Mayıs'ta!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana ve İstanbul şubeleri birlikte yürüttüğü 12. Ulaştırma Kongresi 24 Mayıs Çarşamba günü yapılacak.



12. Ulaştırma Kongresi 24 Mayıs Çarşamba günü Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde saat 9.30'da başlayacak. 12. Ulaştırma Kongresi'nin hazırlıklarını İnşaat Mühendisleri Odası (İMO)  Adana  ve İstanbul şubeleri birlikte yürüttü. 


Adana'nın ulaşım sorunlarının tartışılacağı 12. Ulaştırma Kongresi, 3 gün sürecek. Kongrede "Adana Kent içi Ulaşım Sorunları" başlığıyla bir oturum yer alacak. 


İMO Adana Şube Başkanı H.Çağdaş Kaya, ülkemizde ve dünyanın pek çok kentinde ulaştırmanın toplum hayatını etkileyen önemli sorunlar yaratmaya devam ettiğini vurguladı. 


"ULAŞTIRMA SORUNU KAYGI VERİYOR" 

Hızlı ve çarpık kentleşmenin sonucu olarak Adanalılar oldukça sorunlu bir "ulaşım ve trafik" olgusuyla karşı karşıya kaldı. Başkan Kaya, "Otopark sorunu, toplu taşımanın düzensiz yapılanması, karmaşa yaratan durak yerleri, bozuk yollar, kaldırımların arabalar ve esnaf malzemeleriyle işgali, bu düzensizliğe çözüm getirme çabalarının olmaması, kentsel dönüşüm yoğunluklarının arttırdığı sorunlar kent yaşamımızı olumsuz etkilemektedir. Ayrıca, sürekli olarak yoğunluğa ilaveler yapan imar planı değişiklikleri, güncel ölçütleri dikkate alamayan mevcut imar yasası ve yönetmelikler kent içi ulaşımını bir keşmekeşe dönüştürmüştür. Unutulmamalıdır ki çözüm getirmediği gibi çözümü daha da zorlaştıran yanlış adımlar atılması ulaştırma sorununu kaygı verici boyutlara taşıyacaktır. Nitekim öyle de olmaktadır" şeklinde ifadelerde bulundu. 


HERKESİ DAVET ETTİ 

Başkan Kaya, konuyla ilgili yetkilileri, Adanalıları ve tüm basın mensuplarını, İMO Adana ve İstanbul Şubeleri olarak hazırlık çalışmalarını birlikte yürüttükleri, 24 Mayıs Çarşamba günü başlayacak 12. Ulaştırma Kongresi'ne davet etti.


Adana Bölge


Geri Dön