29 / 03 / 2024

13. Çuhadaroğlu Mimari proje yarışması başladı!

13. Çuhadaroğlu Mimari proje yarışması başladı!

Alüminyum sektörünün önemli kuruluşlarından Çuhadaroğlu’nun, geleneksel hale getirdiği öğrenci proje yarışmasının başvuruları başladı.



Çuhadaroğlu Grup, gerçekleştirdiği yarışma ile yaratıcı ve genç fikirlerin, inşaat sektörünün gelişiminde rol almasını sağlıyor ve Alüminyum teknolojisinin kullanmasını da teşvik ediyor.


Bu sene on üçüncü kez gerçekleşecek olan Mimari Proje Yarışması ‘Müze Kompleksi Tasarımı’ konusu ile farklılık yaratıyor.


Çuhadaroğlu’nun bünyesinde yer alan Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi ekseninde şekillenecek yarışmanın amacı; Dünyada sergileme alanında ilk ve tek olan ve Çağlayan’da konumlanan müzenin taşınacağı yeni bina için geliştirilebilir fikirler elde etmek.


Canlı Tarih ve Diorama sergileme yapısını yeniden ele alan bir tasarım yaklaşımı ve aynı zamanda güncel tarih, rekreasyon, kültür ve eğitime dair aktiviteleri, deneyim ve üretim alanlarını barındıran bir planlama yapılması beklenen yarışmaya katılacak öğrencilerden; açık ve kapalı alanlar ile peyzaj düzenlemeleri yoluyla gelen ziyaretçiler için rahat deneyimlenebilen, tarihinin hissedilebildiği, her kesime hitap eden esnek bir tasarım kurgusu ile yaşayan bir tasarım gerçekleştirmeleri isteniyor.


Öğrencilerin eski yapılarla yeni tasarlanacak yapılar arasındaki mimari dil uyumuna ve tarihi yapıların korunup işlevselliğinin devam ettirilmesine yönelik algılarının pekişmesini de dikkate alan yarışmada dereceye girenlere para ödülü, Çuhadaroğlu Grup’ta staj ve iş imkanı sağlanıyor.


Çuhadaroğlu Mimari Proje Yarışması başvuruları 16 Eylül 2016 tarihine kadar devam ediyor. Yarışma katılım koşulları, teknik detay ve bilgiler için www.cuhadaroglu.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.




Geri Dön