26 / 04 / 2024

13. Meslek Komitesi, ihtisas bölgesi çalışmalarına hız verdi!

13. Meslek Komitesi, ihtisas bölgesi çalışmalarına hız verdi!

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) bünyesinde faaliyet gösteren inşaat malzemeleri ticaretiyle uğraşan 13. Meslek Komitesi, İnşaat Malzemecileri İhtisas Bölgesi ile ilgili çalışmalarına hız verdi.



Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) bünyesinde faaliyet gösteren 13. Meslek Komitesi, İnşaat Malzemecileri İhtisas Bölgesi ile ilgili çalışmalarına hız verdi.


Komite üyesi Enver Tok, aylık olağan toplantıda yaklaşık 3 yıldır çalışmaları devam eden İnşaat Malzemecileri İhtisas Bölgesi ile ilgili son gelinen noktayı açıkladı.


İnşaat sektörünün sürekli geliştiğini belirten Tok, "Emirdağ Mezarlığının karşısındaki bölgede 400 dönüm yer ile ilgili Toprak Kurulundan gerekli izinler alındı. Kamu yararı yazısı da çıktı. İmar Müdürlüğü yer ve değer tespiti yapıyor. Bakanlar Kurulu imzasının ardından Büyükşehir Belediyesi istimlak ve altyapı çalışmaları yapacak ardından biz talep toplama çalışmalarına başlayacağız. Bu sadece yerelde sektörümüzü Sakarya için değil tüm Marmara’ya hitap edecek noktaya getirecek. Yönetim kurulumuza desteklerinden dolayı teşekkür ederiz." diye konuştu.


Tok, gayelerinin sektör temsilcilerinin, ticaret erbabının uygun fiziki koşullarda hizmet etmelerinin sağlamak olduğunu ifade ederek, bunun için çalışmaların hızla devam ettiğini kaydetti.


SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul da konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede İnşaat Malzemecileri İhtisas Bölgesi'nin sektörel anlamda önemli bir ticari alan olacağını ifade ederek, Sakarya Büyükşehir Belediyesine katkılarından dolayı teşekkür ederek etti.



Sakarya Halk Gazetesi


Geri Dön