18 / 04 / 2024

135 lira elektrik faturası ödeyene yüzde 10 indirim!

135 lira elektrik faturası ödeyene yüzde 10 indirim!

Evinin, dükkanının elektrik faturasını taşıyan, yüzde 10'a varan indirim alıyor. Elektrik satışı ise artık marketlerde, pirinç standının hemen yanında... 135 lira elektrik faturası ödeyene yüzde 10 indirim uygulanacak.



MUTFAK alışverişinizi yapmak için marketten içeri girdiğinizde pirinç standının hemen yanında bir de elektrik standı görürseniz şaşırmayın. Artık elektrik de özel sektörün alıp sattığı bir ticari ürün. 

Tüketici de evi veya iş yeri için elektriği hangi şirketten alabileceğini seçebiliyor. EPDK tarafından yapılan düzenlemeyle ayda 135 lira elektrik faturası ödeyen tüketiciler, elektriğini istediği şirketten tedarik edebiliyor. 


Yani tüketici nasıl hangi telefon operatöründen hizmet alacağını seçip, numarasını bir operatörden diğerine taşıyabiliyorsa, artık elektrik faturasını da daha uygun fiyat, daha iyi hizmet sunan firmaya taşıyabiliyor. Bunun için tek kural ayda minimum 135 TL fatura ödüyor olmak, toplamda yılda 4500 kilovat tüketimi doldurmak. Bisen Elektrik perakende elektrik satışı işine giren ilk şirketlerden. 22 yıl önce Bursalı Bisaş Tekstil’in kendi elektrik ihtiyacını karşılamak için kurduğu enerji şirketi, şimdi mesken ve ticari işletmelere elektrik satarak, yeni oluşan pazarın öncülerinden olmak için kolları sıvamış durumda. Bunun için de halka yeni sistemi anlatmak için esnafın ayağına gidiyor. Metro Gross Marketlerde açtığı standlarda hem elektrikte yeni dönemi anlatıyor hem de faturasını taşıyanlara yüzde 10 indirim veriyor. Bisen Elektrik İcra Kurulu Başkanı Mesut Alparslan, sistemi ve kampanyalarını şöyle anlatıyor: “Türkiye’de 45 şehirde 300 acentayla çalışıyoruz. Ayrıca 4’ü İstanbul’da olmak üzere 18 Metro Gross Market’te de stantlarımızla kendimizi anlatıyoruz. Her ay 500-1000 TL fatura ödeyen çok ev var. Hatta müşterilerimiz arasında 5 bin TL elektrik faturası ödeyen konut bile var.” 


Limit sıfırlanacak 


ŞİMDİLİK ayda minumum 135 lira elektrik faturası ödeyen, yani toplamda yılda 4500 kilovat tüketimi dolduran tüketiciler, elektriğini istediği şirketten tedarik edebiliyor. Önümüzdeki yıllarda ise bu limitin indirilmek üzere tekrar düzenlenmesi veya tamemen kaldırılması öngörülüyor. 


Akşam


Geri Dön