20 / 04 / 2024

13.Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı açıldı!

13.Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı açıldı!

CNR İMOB-13.Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı dün kapılarını açtı. CNR İMOB-13.Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı'na yoğun ilgi gösteriliyor.



CNR İMOB-13.Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı dün kapılarını açtı. 29 Ocak Pazar gününe kadar devam edecek olan fuarda, 114 ülkeden 10 binin üzerinde yabancı katılımcı yer aldı. Çocuk odasından ofis mobilyasına kadar binlerce ürünün sergilendiği fuarda, Türk dizilerinin mobilya sektörüne olan etkileri dikkat çekti. Türk dizilerini yakından takip eden Ortadoğu ülkelerinin Osmanlı motiflerine olan ilgisi mobilya sektöründe de etkisini gösterdi. Fuarda en dikkat çeken ürün ise Katar Kraliyet Ailesi'ne özel olarak tasarlanan 200 bin dolarlık koltuk oldu. MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, mobilya sektörünün 2016'da 2 milyar 300 milyon dolarlık ihracat yaptığını belirterek, "Bu yıl hedefimiz 3 milyar dolara ulaşmak" diye konuştu. Sektörün pazar çeşitliliğine odaklandığını belirten Güleç, "Bu yıl ilk kez ABD mobilya ihracatımızdaki ilk 10 pazar arasına girdi. 2016'da 100 milyon dolarlık ihracat yaptık. Hedefimiz 2023'te bu oranı 1 milyar dolara taşımak" dedi. Gündeme dair değerlendirmede de bulunan Güleç, Türkiye'de bürokratik oligarşinin hakim olduğunu vurgulayarak, Cumhurbaşkanlığı sistemiyle Türkiye'nin ivme kazanacağının altını çizdi.


GELECEK YIL KATLANACAK

CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel, İMOB ve İSMOB olarak ikiye bölünen ve ayrı ayrı fuar organize eden mobilya sektörünün gelecek yıl CNR çatısı altında tek fuar yapacağını kaydetti. Şenel, "Çocuk, modern, klasik gibi mobilya sektörünün iş kollarına göre kategorizasyon yapacağız" dedi.


Sabah 




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....



Trendleri belirleyen İstanbul Mobilya Fuarı (İMOB), dün CNR EXPO Yeşilköy'de 13. kez kapılarını açtı. Yaklaşık 600 firmanın ürünlerini görücüye çıkardığı fuar, 114 ülkeden mobilya endüstrisinin önemli karar vericileri ve alım heyetlerini biraraya getirdi. Pazar gününe kadar açık olacak İMOB'a 150 binin üzerinde ziyaretçinin katılması bekleniyor.


200'DEN FAZLA ÜLKEYE İHRACAT

Fuarın açılış töreninde konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin, Türkiye'ye bereket getirmesini dilediği İMOB'un yerli ve yabancı ziyaretçisi ile daha da büyüdüğünü söyledi. TİM Başkan Vekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu ise fuarda yeni tasarımlı mobilyaların ve Osmanlı motifli ürünlerin dikkat çektiğini belirterek, “2,7 milyon dolarlık ihracat yapan mobilya sektörümüz, Cibuti'den Uganda'ya kadar 200'den fazla ülkeye ürünlerini satıyor” dedi. MOSFED Başkanı Ahmet Güleç de sektörün 2017 için hedeflediği 3 milyar dolar ihracatın 750 milyon dolarlık kısmının fuarda oluşturulacak iş bağlantıları ile gerçekleşeceğini dile getirdi. CNR EXPO'da kurulan özel alanda Körfez, Avrupa ve Kuzey Afrika ülkelerinden gelen 260 firma da yer alıyor. Ayrıca ilki Ankara'da hayata geçirilen Afrika Evi de fuar alanında ziyaretçilerini bekliyor. 17 ülkenin kültürünü yansıtan el emeği dekoratif ürünler Afrikalı kadınlara katkı sağlamak amacıyla sergileniyor.


200 bin dolara DEV KOLTUK

Fuarda, altın varaklı ve ipek kumaşlı Katar kraliyet ailesinin bir üyesi için tasarlanan koltuk dikkat çekti. 6 ustanın 3 ay emek harcadığı dev koltuk, 200 bin dolar değerini taşıyor. Koltuğun, taç kısmında şifa kaynağı ametist taşı bulunuyor. MOBSAD Başkan Vekili Cüneyt Yanıkçıoğlu, ametist taşını Uruguay'dan getirttiklerini söyledi. Yanıkçıoğlu, kumaşın ise Bursa'nın tarihi tezgahlarında dokunduğunu anlattı.




Yeni Şafak


Geri Dön