26 / 04 / 2024

15 soruda Narlife projesi!

15 soruda Narlife projesi!

Tepe İnşaat Satış Temsilcisi Cihan Kandaz Narlife projesine dair tüm detayları Emlakkulisi.com'a anlattı. İşte 15 soruda Narlife projesi...



Tepe İnşaat tarafından Maltepe Süreyyapaşa'da hayata geçirilen Narlife projesi bir tarafta Süreyyapaşa Ormanları diğer tarafta Adalar manzarası ile mavi ve yeşilin muhteşem enerjisini konutlara taşıyor. Narın enerjisinden ilham alınarak tasarlanan projede, her aile tipine uygun daire seçenekleri yer alıyor. Projede daire fiyatları, sosyal olanakları, lokasyon avantajları ve çok daha fazlasını Tepe İnşaat Satış Temsilcisi Cihan Kandaz ile konuştuk. İşte Narlife projesine dair merak edilen tüm soruların yanıtları... 


1. Nar Life projesinin öne çıkan özellikleri neler?

Nar Life projesi Tepe İnşaat'ın bölgedeki üçüncü projesi. Proje toplam 609 konuttan oluşuyor. Stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçeneklerimiz var. Bunun yanı sıra 2+1, 3+1  ve 4+1 bahçe dublekslerimiz var. Dairelerin büyüklüğü 40 metrekare ile 180 metrekare arasında değişiklik gösteriyor. Proje 2015'te tamamlanarak sahipleriyle buluşacak. 


2. Peki neden nar?

Öncelikle narın enerjisini seviyoruz. Bunun yanı sıra bölge çok önceleri Narlı Bahçe olarak adlandırılıyordu. Bundan dolayı proje konsept olarak nar üzerine oluşturuldu. 


15 soruda Narlife projesi!


3. İlk defa bu projede stüdyo dairelere yer verdiniz. Neden?

Narcity'de 1+1 dairelerimiz vardı. Ve orada 1+1 dairelere ciddi bir talep geldi. Yine Yeditepe Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi'ne yakın konumda bulunuyoruz. Öğrencilerin ve akademisyenlerin talepleri doğrultusunda Narlife'ta stüdyo dairelere de yer verdik. 


4. Bir tarafta bekarlara ve öğrencilere hitap eden stüdyolar diğer tarafta geniş ailelere hitap eden 3+1 ve 4+1 daireler. Peki bunların proje içindeki dağılımını nasıl kurguladınız?

Konutlarımızı tiplerine göre bloklarda ayrıştırdık. Mesela C blokta sadece 4+1 daire tiplerimiz yer alıyor. Stüdyolar, 1+1'ler ve 2+1'ler de bulundukları katlara göre değişiklik gösteriyor. Katlarda da 6 daireden oluşan var 8 daireden oluşan katlar var. 



5. Bir tarafta Süreyyapaşa Ormanları diğer tarafta adalar manzarası. Peki bu muhteşem manzaraya bakmanın bedeli nedir?

Dairelerin fiyatları büyüklüğüne ve konumuna göre değşiklik gösteriyor. Fakat ortalama 166 bin TL'den başlıyor  860 bin TL'ye kadar yükseliyor.


15 soruda Narlife projesi!


6. Bu rakamlar proje tamamlanıncaya kadar maksimum ne kadar yükselir? Yani ilk alan ne kadar kazanacak?

Süreyyapaşa gelişen bir bölge. Henüz gelişimini tamamlamadı. Burada yaşam da yeni yeni başladı. Bölge 4-5 yıl sonra ulaşım ağının gelişmesine de paralel olarak daha da gelişecek. Narlife'ta da fiyatlar 2015 teslime kadar ortalama yüzde 25-30 civarında artacağını öngörüyoruz. 


7. Gelirken dikkatimi çekti. Arka tarafta gecekondular ve müstakil apartmanlar var.Bunların yaşama şansı var mı? Bölgede nasıl bir dönüşüm öngörüyorsunuz?

Bölgede artak herhangi bir imarlı arazi yok. Biz de Narlif ile bölgedeki yatırımlarımızı tamamlıyoruz. Yaşam da başlayınca ister istemez daha farklı bir hal alacaktır. 


8. Projenin arazisi firmaya mı ait?

Evet Narlife'ın arazisi Tepe İnşaat'a aittir. 


15 soruda Narlife projesi!


 9. Narlife'ın sosyal olanakları arasında neler var?

Sauna, fitness salonu, market, kafe, açık-kapalı havuz, çocuk oyun alanları, özel peyzaj alanı ve yürüyüş yolları var. Yine arazimizin çevresinde büyük bir kamusal park yapıyoruz. Nar Life sakinleri bu parktan da yararlanabilecekler. Bu parkın içinde de tenis kortu ve basketbol sahaları da bulunacak. 


10. Bu zengin sosyal olanakların aidatlara yansıması nasıl olacak?

Aidat konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Henüz net birşey söylemek zor. Ama biz aidatları minimum seviyelerde tutmayı planlıyoruz. Sizin de bildiğiniz gibi Nar Life projesi Leed sertifikasına aday bir proje. Biz çalışmalarımızı buna göre sürdürüyoruz. Aidatları da minimum seviyelerde tutuyoruz. 


11. Leed sertifikasına aday bir proje olduğunu söylediniz. Biraz açar mısınız konuyu, Nar Life'ın çevreci özellikleri neler?

Leed Sertifikası Amerikan Yeşil Binalar Konseyi tarafından verilen bir sertifika. Şu anda adayız ve biz Leed Gold'u yani altın sertifikayı hedefliyoruz. İnşaat yapım malzemelerinden tasarım malzemelerine kadar süren bir öngörü söz konusu. Tüm malzemeleri Leed kriterlerine uygun olarak seçiyoruz. Geri dönüşebilen ya da kanserojen içermeyen

malzemeler gibi...


12. Projenin çok renkli bir mimarisi var. Bununla nasıl bir etki yaratmaya çalıştınız?

Bu renkleri biz narın enerjisinden ilham alarak seçtik. Narın enerjik olmasından dolayı bölgeye bir değer katmaya çalıştık. 


13. Projeye talep daha çok hangi kitleden geliyor?

Projeye daha çok Narcity'de ev sahibi olan müşterilerimiz ilgi gösterdi. Doktorlar ve yöneticiler ağırlıklı olarak var. Bu bölgede yaşayanlar burayı seviyorlar zaten. 


14. Oturum mu yoksa yatırım amaçlı mı ilgi var?

Projemiz geniş bir kitleye hitap ediyor. Yatırım amaçlı da alan var oturum amaçlı da. Özellikle büyük dairelerimiz oturum amaçlı satın alınıyor. 


15. Narlife projesinin lokasyonunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Süreyyapaşa yeni ulaşım yollarıyla sürekli gelişiyor. Buradan sahile ve E-5'e direk bağlantımız var. Bu yolun devamı Kartal-Samandıra ile birleşecek. Bu anlamda süreç gelişerek devam ediyor. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön