28 / 03 / 2024

15 Temmuz Şehitler Camii hizmete açıldı!

15 Temmuz Şehitler Camii hizmete açıldı!

İzmir'de FETÖ'nün uzun yıllar özel bir okulun kütüphanesi olarak kullandığı cami ibadete açıldı, ismi "15 Temmuz Şehitler Camii" olarak değiştirilen camiye gelen vatandaşlar durumdan memnun olduklarını söylediler.



İzmir’de eski Yamanlar Koleji bahçesinde vatandaşların katkılarıyla inşa edilen ancak ibadete açılmayıp kütüphane olarak kullanılan eski Yamanlar Koleji'ndeki cami, "15 Temmuz Şehitler Camisi" adıyla hizmete girdi.


Darbe girişiminin ardından, FETÖ ile bağlantısı olduğu iddiasıyla kapatılan ve adı "Şehit İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi" olarak değiştirilen Karşıyaka ilçesindeki eski Yamanlar Koleji bahçesinde yer alan cami, "15 Temmuz Şehitler Camisi" tabelası asılarak, ibadete açıldı.


İl Müftüsü Ramazan Uslu, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Kredi ve Yurtlar Kurumu  İzmir  İl Müdürü Yakup Karaca ile vatandaşların katıldığı açılışta, cuma vakti Karşıyaka müftülüğünden iki müezzin tarafından ezan okundu.


Daha sonra cuma namazı Karşıyaka ilçe müftüsü Cahit Erhun tarafından kıldırıldı.


Erhun hutbede, Allah’a inanan kimselere, yalnızca ona kulluk etmeleri, namaz kılmaları ve zekat vermelerinin emredildiğini bildirerek, "İnsanlık tarihi, nefsini hevesleriyle karıştıran nice zalimlere ibretle şahit olmuştur. Tarih boyunca kula kullukla, fahri şahsiyetlere kölelikle nice beyhude ömürler vardır. İnsanlığın onur ve haysiyetini ayaklar altına alan, hak ve hakikatin karşısında kör, sağır ve dilsiz kesilen nice gafil zihniyetler, taşlaşmış kalpler vardır." dedi.


"Güzel bir sözümüz var, her şey aslına döner"


Cuma namazı sonrası İl Müftüsü Ramazan Uslu da yaptığı açıklamada, hayır sahibi insanların bağışlarıyla yapılan caminin bugüne kadar asli görevini yerine getiremediğini, kütüphane olarak kullanılan yapıya dönüştürüldüğünü belirtti.


Uslu, "Güzel bir sözümüz var, her şey aslına döner. Böyle bir vesileyle, bu camiye '15 Temmuz Şehitler Camisi' adını koymayı uygun gördük. Hem şehitlerimizin adı yaşatılacak, hem de camiye bağışta bulunan insanlarımızın hayırları yerine gelmiş olacak. Ümit ederiz ki camimiz bundan sonra sürekli ibadete açık kalacaktır. Şu an bir imam hatip görevlendirildi, inşallah ona kadro verildikten sonra bir de müezzin talep edeceğiz. İnsanlarımızın rahatça ibadet edebileceği bir alan haline getirilecek." diye konuştu.


"Ezan sesini duymak bizi mutlu etti"


Semt sakinlerinden Basri Kara da 1980 yılında cami yapmak için kendilerinden para toplandığını, yardım istendiğini tüm mahallelinin de sürekli maddi, manevi destek verdiğini anlattı.


Kara, "Mahallemizde bir cami olacak diye olabildiğince koşuşturduk, çaba gösterdik ancak bir namaz bile kılınmadı. Hatta minaresi bile yapılmadı. Vakit namazlarını aşağıda kendileri kılıyorlardı. Dışarıya açık değil diye kütüphane olarak devam ettirildi." ifadesini kullandı.


Mahalle sakini Şerafettin Yılmaz ise inşaatında bir yıl çalışıp, caminin yapımına destek verdiğini belirterek, "İş bitti diyerek, yollandık ve okul var diyerek, bir daha ibadete açılmadı. Mahallenin vatandaşları olarak caminin sesini duymak bizi çok mutlu etti, duygulandırdı." dedi.



Star


Geri Dön