27 / 04 / 2024

15 yıl içinde plaza-ofis devri kapanıyor!

15 yıl içinde plaza-ofis devri kapanıyor!

Hürriyet’e geleceğin resmini çizen dünyaca ünlü fütüristlere göre insanın genetik formülü artık çözüldü, bu yüzden de gelecekte tıp alanındaki gelişmelere genetik bilimi damgasını vuracak.



Hürriyet’e geleceğin resmini çizen dünyaca ünlü fütüristlere göre insanın genetik formülü artık çözüldü, bu yüzden de gelecekte tıp alanındaki gelişmelere genetik bilimi damgasını vuracak. Genetik ilaçlarla kanser dahil birçok hastalığa çare bulunacak, insanların yaşam süresi uzayacak, sakat doğumlar ortadan kalkacak, yaşlanma gecikecek.



PLAZALAR KÜLTÜR MERKEZİ OLACAK: ÇOĞUNLUK EVDEN ÇALIŞACAK


Gelecek bilimcilere göre 10-15 yıl içinde plaza-ofis devri kapanıyor, dijitalleşme, internet devrimi ve enerji devrimi sonucunda çoğunluk evden çalışacak, boşalan plazalar sosyalleşme merkezi olacak.


Liselotte Lyngso: Yaşadığımız akıllı evler; daha sağlıklı ve daha uzun yaşayabilmemiz amacıyla, tamamen o yönde tasarlanacak. İnsanlarda bir doğaya dönüş var. Artık herkes çocuğunu temiz havalı, bol yeşillikli yerlerde, sağlıklı bir şekilde yetiştirmek istiyor. Daha güvenli, daha sağlıklı ve daha küçük şehirlerde yaşayıp aynı zamanda küresel olarak birbirimizle bağlantılı olacağız.Bunun için en uzak köylere bile ulaşabilen mükemmel bir WI-FI teknolojisine sahip olacağız. Dokunabileceğiniz hologramların gelişmesiyle evden çalışma trendi gitgide daha da büyüyecek. Öyle ki gelecekte kimse ofise gitmek zorunda olmayacak, herkes evden çalışacak.



ISSIZ ADALARA YENİ ŞEHİRLER YAPILACAK


Geleceğe yönelik öngörüleriyle Albert Einstein’la kıyaslanan gelecek bilimci Jacque Fresco’ya göre yenilenebilir enerji sayesinde geleceğin şehirlerinde herkes için temiz hava, temiz su ve iyi gıda olacak:

“Sürdürülebilir, yaşayan ve nefes alan şehir sistemleri inşa edilecek. Fabrikalardan evlere kadar her şeyde geri dönüşüm hesaba katılacak. Mevcut şehirlerdeki evleri yenilemek çok pahalıya mal olacağından bunun yerine çok daha ucuza, enerji verimliliği olan yeni kentler inşa edilecek. Bir insanın hayal edebileceği her yere, ormanların arasına, dağların zirvesine ya da ıssız adalara ev yapılabilecek. Geleceğin şehirlerinde temiz ve yenilenebilir enerji kaynakları olacak. Kamu binaları, okullar, sağlık merkezleri ve tarım alanları tamamen birbirine entegre olmuş bir şekilde tasarlanacak. Kentlerde herkes için temiz hava, temiz su, sağlık merkezi, iyi gıda, enformasyon ve eğitim ortamı olacak. Kültür, sanat, spor ve eğlence merkezleri de yerleşimlerin yanı başında yer alacak.”



Hürriyet


Geri Dön