20 / 04 / 2024

17 milyon bina stoğunun yüzde 60'ı yalıtımsız!

17 milyon bina stoğunun yüzde 60'ı yalıtımsız!

Polisan Kansai Boya, ürettiği “Polisan Exelans Enerji Isı Yalıtım Paket Sistemi” ile toplamda 500 bin, son 3 yılda 250 binden fazla konuta ısı yalıtımı yapılarak yaklaşık 200 milyon TL enerji tasarrufu elde etti.



Enerji verimliliği ve tasarrufunun yanı sıra Polisan Kansai Boya, ücretsiz olarak sunduğu Enerji Kimlik Belgesi hizmeti çerçevesinde de üç yılda toplam 250 binden fazla konuta Enerji Kimlik Belgesi kazandırdı. Polisan Kansai Boya Profesyonel Grup Satış ve Kanal Destek Müdürü Nur Azade Yazgan, binaların dış cephesinin ısı yalıtımı malzemeleri ile kaplanmasının ısıtma ve soğutma giderlerini yarı yarıya azalttığını ve binaların ömrünü uzattığın, bu fonksiyonlarından dolayı ısı yalıtım sektörüne hizmet veriyor olmanın kurum için sosyal sorumluluk projesine eşdeğer olduğunu açıkladı. 


Türkiye’deki 17 milyon bina stoğunun yüzde 60’ının hâlâ yalıtımsız durumda olduğunu vurgulayan Yazgan, şunları söyledi: “2007 yılından bu yana sürdürdüğümüz Ar - Ge faaliyetleri ve sunduğumuz ürünlerle pazara liderlik ediyoruz. 2017 yılında birçok Polisan Uzman Uygulamacısına yasal zorunluluk gereği Mesleki Yeterlilik Belgesi’ni (MYK) ücretsiz olarak verdik ve önümüzdeki dönem yeni belgelendirmelerle uzman ekiplerin yetişmesine katkı sağlamaya devam edeceğiz.”


Yeni Şafak 


Geri Dön