24 / 04 / 2024

18 milyar dolarlık Fikirtepe'de yaşam 2016'da başlıyor!

18 milyar dolarlık Fikirtepe'de yaşam 2016'da başlıyor!

İstanbul Kadıköy Fikirtepe'de 57 adada Türkiye'nin ilk büyük planlı kentsel dönüşüm projesi çalışmalarını sürdüren 17 inşaat şirketi bir araya gelerek güç birliği yaptı. İşte ayrıntılar...



İstanbul Kadıköy Fikirtepe'de 57 adada Türkiye'nin ilk büyük planlı kentsel dönüşüm projesi çalışmalarını sürdüren 17 inşaat şirketi bir araya gelerek güç birliği yaptı. Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği, Fikirtepe Platformu'nu oluşturan 17 şirketin ilk projeleri 2016 yılının sonunda teslim edilecek.

 

Platformun Başkanlığını yapan Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, "Şu anda bölgede 12 bin ila 13 bin konutun yapımı devam ediyor. 2016 yılının sonunda ilk teslimler başlayacak. 2017'nin yarısında ise diğerlerinin teslim edilmesini bekliyoruz. Kentsel dönüşüm projesi tamamlandığında bölgede 35 bin konut ve 2 bin 500 ticari alan yer alacak" diye konuştu, 2016'da Türkiye'de Fikirtepe rüzgarı estireceklerini söyleyen Nuhoğlu, bu gelişmeyle birlikte bölgeye inanmama döneminin de sona ereceğini kaydetti. 


Nuhoğlu, Kadıköy Fikirtepe'de, 57 yapı adasının 20'sinde inşaat çalışmalarına başlandığını aktararak, proje tamamlandığında sadece ulusal olmanın yanısıra uluslararası ölçekte bir donatı ve yaşam alanına kavuşacağını kaydetti. "Fikirtepe'de iddiasız hiçbir proje yok. Kentsel dönüşüm tamamlandığında bölge halkı yaşanabilir, estetik ve depreme dayanıklı kaliteli konutlara sahip olacak" diyen Nuhoğlu, "Türkiye'nin en teknolojik, modern ve yenüikçi inşaat firmalarının gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm tamamlandığında projenin toplam değeri 18 milyar dolar seviyesine ulaşacak" şeklinde konuştu. 


Dünyanın 2016 yılında kendi içinde sosyal donatı ve gezi alanlarına sahip olan Fikirtepe'yi konuşacağını aktaran Ali Nuhoğlu," 2016 dünyada Fikirtepe yılı olacak" dedi. 


Yurtdışına da açılacak Nuhoğlu, Fikirtepç'yi yurtdışına da açacaklarını belirterek, "15-20 bin konutun olacağı bölgeyi yurtdışındaki önemli fuarlarda tanıtacağız" dedi. Fikirtepe'de her adadan kamuya 5 milyon lira harç bedeli ödendiğini bunun yaklaşık 285 milyon lira yakın bir bedele denk geldiğini aktaran Nuhoğlu, bu rakamla da kamunun bölgenin yol, su gibi altyapı yatırımlarını yapacağını söyledi. Platformun halihazırda; Baysaş, CC Group, Dumankaya, Ekşioğlu Yapı, Emay, Erkan Grup, Güral İnşaat, Haldız İnşaat, Nuhoğlu, Pana Yapı, Sefa İnşaat, Selka NSK, Sinanlı Yapı & Yiğit Group, SVR Group, Şua İnşaat, Teknik Yapı ve Vartaş şirketleri olmak üzere 17 üyesi bulunuyor. 


Dünya




Geri Dön