19 / 03 / 2024

1.830 villalık Tepekent projesinde 12 yıl sonra sona yaklaşıldı

1.830 villalık Tepekent projesinde 12 yıl sonra sona yaklaşıldı

Yaklaşık 12 yıllık bir mazisi olan ve Türkiye'nin en büyük villa kent projesi Tepekent'te sona yaklaşıldı. Büyükçekmece Gölü havzasında yer alan ve bin 830 villadan oluşan projede tapu dağıtımı devam ediyor.



Tepekent Kooperatifler Birliği bünyesindeki yaklaşık 10 kooperatifin tapu dağıtımını tamladığı geri kalan kooperatiflerin bu yılın sonuna kadar tapularını hak sahiplerine dağıtacakları bildirildi.

İstanbul'un en büyük villa kent projelerinden biri Büyükçekmece'nin Tepecik Beldesi'nde yer alan Tepekent projesinde tapu dağıtımına başlandı. 1995 yılında geliştirilmeye başlanan proje, 6 milyon metrekare araziye sahip. Proje Büyükçekmece Gölü havzasında bin 830 adet villadan oluşuyor. Bu villalar, tamamı iki ile beş dönüm büyüklüğündeki arsalar üzerine inşa ediliyor. Bu villaların bin 90 adedi, Tepekent Kooperatifler Birliği bünyesindeki 80 kooperatif tarafından inşa ediliyor. Ayrıca arsa sahiplerine ait alanda da yaklaşık 740 adet bağımsız villa projesi geliştiriliyor. Tepekent Kooperatifler Birliği bünyesindeki yaklaşık 10 kooperatifin tapu dağıtımını tamladığı geri kalan kooperatiflerin bu yılın sonuna kadar tapularını hak sahiplerine dağıtacakları bildirildi. Tepekent projesinde yer alan evlerin tam anlamıyla yaklaşık iki yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor

Türkiye'nin ilk ekokenti

Tamamlandığında yaklaşık 10 bin kişinin yaşayacağı bir yer haline gelecek olan Tepekent'te 44 değişik tipte villa yer alıyor. İsteyenler istedikleri ev tipini belirleyip buna göre evlerini inşa edebiliyorlar. Aynı zamanda Türkiye'nin ilk ekokent projesi olan Tepekent'te özellikle son beş yılda çok ciddi çalışmalar yapılarak kent yaşanabilir hale geldi. Doğalgazın gelmesiyle birlikte yaşamın hızla arttığını belirten Tepekent Konut Yapı Kooperatifleri Birliği Başkanı Fevzi Bilek, bu konuda şu bilgileri veriyor:

"Tepekent, kooperatif örgütlenmesiyle yapılan ilk örnek villakent ve ekokent projesidir. Bölgede yok olmaya yüz tutmuş bitkileri yeniden doğaya kazandırdık. Projede net bir milyon 847 bin metrekare yeşil alan yer alıyor. Ortak kullanım alanlarındaki yeşil bölgelere 1 milyon ağaç dikimi gerçekleştirdik. Kentimiz İSKİ Göl Havzası sınırları içerisinde olduğu için 2 ile 5 dönümlük arsa üzerine binaları yaptık. Aynı zamanda Türkiye'nin kaçak ve çarpık yapılaşmasının önlenmesi için prestij projesidir".

Fiyatlar ne kadar?

Tepekent'te yer alan arsa ve villaların fiyatları bulunduğu parsele göre değişkenlik gösteriyor.

Örneğin; 2 ile 2 bin 500 metrekare büyüklüğündeki parsellerde yer alan arsalar metrekare bazında 85 ile 100 YTL'den satılıyor. 5 bin metrekare büyüklüğündeki parsellerde yer alan arsaların metrekare satış fiyatı ise 100 YTL'den başlıyor..

Tepekent'te yer alan villaların satış fiyatı da villaların özelliğine göre değişkenlik gösteriyor.

Örneğin; 2 bin ile 2 bin 500 metrekare parsel içerisinde yen alan villalar 250 ile 750 bin dolar arasında satılırken 5 bin metrekarelik parsellerde yer alan villaların fiyatları ise bir milyon dolara kadar çıkabiliyor.

GS'li futbolcuların evleri var

Tepekent'te Safranbolu evlerinden Amerikan country evlerine, Osmanlı yalılarından postmodern tarzda, birçok farklı mimari türde yapıya rastlamak mümkün. Tepekent'te ticaret merkezleri, açık ve kapalı yüzme havuzları, açık hava tiyatrosu, koşu ve bisiklet parkurları, sağlık tesisleri, okullar, kütüphaneler, konferans salonları, kreş ve bakım evleri bulunuyor.

Tepekent'te birçok ünlü ismin villası bulunuyor. Bu ünlü isimlerin başında ise Galatasaraylı futbolcular geliyor. Hakan Şükür, Ergün Pembe, Sabri Sarıoğlu, ve Hasan Şaş'ın, Tepekent'te birer villası bulunuyor.

 

KUTU.....

Rakamlarla Tepekent

 

Projenin başlangıç tarihi: 1995

Proje büyüklüğü: 6 milyon metrekare

Kooperatif sayısı: 80

Toplam villa sayısı: 1.830

Kooperatiflere ait villa sayısı:1.090

Tamamlanan villa sayısı: 800

Arsa fiyatları(M2): 80-100 YTL

Villa fiyatları(Tamamlanmış olanlar): 750 bin ile 1 milyon dolar.

Kaba inşaatı bitmiş villaların devir fiyatları: 250 bin dolar


Geri Dön