28 / 03 / 2024

184 ova sit alanı olacak!

184 ova sit alanı olacak!

Yağmadan kurtardığımız ovalarımızdan 184’ünü tarımsal sit alanı ilan edeceğiz, ekilmedik bir karış yer bırakmayacağız. Topraktan silahlar falan değil, topraktan bereketin fışkırması için bu çalışmaları yoğunlaştıracağız” dedi.



Yağmadan kurtardığımız ovalarımızdan 184’ünü tarımsal sit alanı ilan edeceğiz, ekilmedik bir karış yer bırakmayacağız. Topraktan silahlar falan değil, topraktan bereketin fışkırması için bu çalışmaları yoğunlaştıracağız” dedi. Çelik, gıdanın temel kaynağının toprak olduğuna dikkati çekerek, üzerinde tarım yapılan her karış toprağın milli bir servet olduğunu, Bakanlık


olarak ekilmedik bir karış toprak bırakmayacaklarını öne sürerek, “Mülkiyeti benim diye bir şey yok. Tapusu değerlendirdiğin sürece senin. Değerlendirmiyorsanız bu 79 milyonun malıdır. Bir karış dahi toprak olsa, bunun üretime kazandırılması konusunda yasal düzenlemeyi parlamentoya getireceğimizi, Başbakanlığa gönderdiğimizi belirtmek istiyorum” dedi. Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) tarafından düzenlenen “Yapısal Sorunlar Perspektifinden Verimlilik ve Gıda Enflasyonu” konferansına katılan Çelik, “Önümüzdeki dönemde açıklayacağımız Milli Tarım Politikası çerçevesinde, özellikle hayvancılıkla ilgili yaklaşık 25 ili yetiştirici bölgesi ilan edeceğiz ve kendimiz üretmek adına buralarda her türlü desteği sağlayacağız” dedi.     


HAVZA BAZLI MÜDAHALE ALIMI


Çelik, Toprak Mahsülleri Ofisi’nin (TMO) yaptığı müdahale alımlarının da havza bazlı üretim sistemi çerçevesinde yeniden şekilleneceğini belirterek, “Bu müdahale alımlarını da


önümüzdeki dönemde havza bazlı üretim sistemine entegre olacak şekilde düzenleme yapıyoruz. Su yok ve mısır ekeceksin; ekebilirsin ama TMO almayacak, piyasa bulursan satabileceksiniz” dedi.


Star Gazetesi 



Geri Dön