25 / 04 / 2024

184 ovanın sit alanı ilan edilmesine ilişkin soru önergesi hazırlandı!

184 ovanın sit alanı ilan edilmesine ilişkin soru önergesi hazırlandı!

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, ülke genelinde 184 ovanın sit alanı ilan edilmesine ve Denizli İli'nde bu kapsama girecek ovalara ilişkin soru önergesi hazırladı..



184 ovanın sit alanı ilan edilmesine ilişkin soru önergesi hazırlandı!


CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, ülke genelinde 184 ovanın sit alanı ilan edilmesine ve Denizli İli'nde bu kapsama girecek ovalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Basmacı sorularının Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Basmacı önergesinde "Basından öğrendiğimiz kadarı ile ülke genelinde 184 ova sit alanı olarak tanımlanması planlanıyormuş. Bu alanlara tarım çalışmaları dışında bir çalışmaya izin verilmemesi amaçlanıyormuş." diyerek 4 soru iletti.


Basmacı'nın soruları

1. Ülke genelinde oluşturulması düşünülen 184 ova ne zaman sit alanı ilan edilecektir? Bu çalışmalar ne zaman tamamlanacaktır? Bu ovalar birinci derece sit alanı mı olacaktır?


2. Sit alanı ilan edilen yerler daha sonra belediye meclis kararları gereği imara açılması veya başka alanlar olarak değerlendirilmesi kanun ile korunması sağlanacak mıdır?


3. 184 ovanın toplam yüz ölçümü ne kadardır?


4. Denizli ilinde kaç ova kapsam alanında olup, toplam yüz ölçümü ne kadardır? Hangi ilçeleri kapsamaktadır?




Geri Dön