19 / 04 / 2024

1915 Çanakkale Köprüsü'nün temeli bugün atılıyor!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün temeli bugün atılıyor!

Dünyanın en uzun asma köprüsü olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün temeli bugün saat 11:00'da atılacak. 2023 metre orta uzunluğuna sahip köprünün açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım katılacak.



Türkiye'nin 2023 ve devamındaki hedeflerini yerine getirmede mihenk taşı olacak 1915 Çanakkale Köprüsü için ilk harç bugün törenle atılacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Türkiye'nin ekonomisi kötü gidiyor” algısı yaratmaya çalışanlara inat, kamu-özel iş birliğiyle yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün hayata geçirileceğini belirttti. 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ortaya koyulan hedefin önemli parçası olduğunu dile getiren Arslan, Avrupa'yı Asya'ya altıncı kere bağlayacak köprü ile Avrupa üzerinden gelen yüklerin, ülkenin batısına yani Ege ve Akdeniz'e hızlı ve kestirme ulaştırılmasının önemli olduğunu söyledi.Arslan, köprünün bölgedeki yatırımlardan kaynaklı ham madde sevkiyatının hızlandırılması adına da önemli olduğunu vurguladı.


Rakamlarla 1915 Çanakkale Köprüsü!



1915 Çanakkale Köprüsü nün temeli bugün atılıyor!


GÜNEY KORE İLE YENİ İŞBİRLİKLERİ OLACAK

Büyük projelerin hayata geçirilmesiyle hem teknolojinin geliştirildiğini hem teknoloji transfer edildiğini ifade eden Arslan, “Dünyanın en büyük köprüsünü yaparak bu coğrafyada aynı zamanda bu tip büyük projeleri yapabilmenin olmazsa olmazı teknolojiyi geliştirmiş olacağız. Dünyaya da diyeceğiz ki teknolojiyi kullanarak, bu boyuttaki köprüyü yaptıktan sonra dünyanın her yerinde benzer işleri yapabileceğiz” dedi. Güney Kore ile ilişkilerin 60. yıl dönümünün kutlandığını belirten Arslan, 2017'nin Güney Kore yılı ilan edildiğini, bu konuda iki ülkenin birçok çalışma yapacağını kaydetti. Güney Kore'de Türklerin çok sevildiğini gördüklerine işaret eden Arslan, Güney Kore gibi kalkınma hamlesini tamamlayan bir ülke ile iş birliğinin, Türkiye'nin hangi ligde mücadele ettiğinin göstergesi olduğunu söyledi.



Yeni Şafak


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı


Türkiye'nin mega projelerine bir yenisi daha ekleniyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı olan 2023'te açılması planlanan '1915 Çanakkale Köprüsü'nün temeli, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılacağı törenle atılıyor.


Köprünün yapım sözleşmesi, önceki gün Daelim-Limak-SK-Yapı Merkezi ortak girişimiyle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı arasında imzalanmıştı. 


3. ÜLKELERDE İŞBİRLİĞİ

Törende konuşan Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, ortaklığın kurduğu 'Çanakkale Otoyol ve Köprüsü İnşaat Yatırım ve İşletme Anonim Şirketi'nin kısaltmasının 'ÇOK İYİ AŞ' olduğuna dikkat çekerek, "Çok iyi olmuş. Çok iyi olacak. Çanakkale’ye çok iyi iş yakışırdı. ÇOK İYİ şirketi bizimle çok iyi işbirliği yapacak, çok iyi iş çıkaracak" demişti. Güney Kore Arazi, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Ho-In Kang de dün yaptığı açıklamada, "Güney Kore de inşaat sektöründe yüksek teknoloji ve finansman gücüne sahip. Bu güçlü yönlerimizi birleştirerek üçüncü bir ülkede başarılı bir şekilde güçlü bir işbirliği yapabileceğimizi düşünüyorum" dedi. 1915 Çanakkale Köprüsü'nün önemine de dikkati çeken Ho, şunları söyledi: "Türkiye, çalışmaların tamamlanmasının ardından, köprü vesilesiyle daha çok yüksek teknolojiye sahip olabilir ve dünya piyasasında da üstün teknolojiye sahip projeleri üstlenebilir." 


'Ekonomi kötü' gidiyor diyenlere inat!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, 'Türkiye'nin ekonomisi kötü gidiyor' algısı yaratmaya çalışanlara inat, kamu-özel işbirliğiyle yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün hayata geçirileceğini belirterek, "Söz konusu köprü, 2023 ve devamındaki hedefleri yerine getirmede önemli bir mihenk taşı olacak" dedi.  


Akşam 


Geri Dön