23 / 04 / 2024

1936 yılında Haydarpaşa Limanı ıslah edilecek!

1936 yılında Haydarpaşa Limanı ıslah edilecek!

1936 yılında Nafia Vekaleti (Bayındırlık Bakanlığı) tarafından işletilen Haydarpaşa Limanı, ihtiyaca daha uygun şekilde genişletilerek ıslah edilecekmiş. Haydarpaşa'daki liman, çağdaş yükleme ve boşaltma vasıtılarıyla teçhiz edilecekmiş.



1936 yılında Haydarpaşa Limanı ıslah edilecek!


Haydarpaşa Limanı esaslı surette ıslah edilecek


Liman asri yükleme ve boşaltma vasıtalarıyla teçhiz edilecektir


    İstanbul Liman İşletmeleri İdaresi kurulurken Haydarpaşa Limanı'nın da vaziyeti tetkik edilmişti. Bu incelemeler sonunda Haydarpaşa Limanı'nın bu işletme idaresine bağlanmasına lüzum görülmemiş ve eskisi gibi Nafia Vekaleti'ne bırakılmıştır.

    Öğrendiğimize göre, Vekalet memleketin iktisadiyatı bakımından çok ehemmiyetli bir mevki olan Haydarpaşa Limanı'nın esaslı surette ıslahına, ihtiyaca daha uygun bir şekilde genişletilmesine karar vermiştir. Anadalu'nun bir çok ihracat eşyası ve bilhassa buğdayları Haydarpaşa Limanı ile İstanbul'a gelmektedir. Şimdilik büyük tahmil ve tahliye işlerinde İstanbul liman işletme vesaiyetinde istifade ediliyor.

    Hazırlanan projeye göre, Haydarpaşa Limanı'nın ıslahat iskelesinin asri yükleme ve boşaltma vasıtalarıyla teçhiz ve takviyesi de vardır.

    Bunlar yapılınca, Haydarpaşa'nın İstanbul Liman İşletmesi vasıtalarını kullanmasına lüzum kalmayacaktır.


Akşam 19 Ağustos 1936



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön