26 / 04 / 2024

1936 yılında İstanbul Adliye Sarayı'nın inşasına başlanacak!

1936 yılında İstanbul Adliye Sarayı'nın inşasına başlanacak!

1936 yılında Babıali karşısında eski Tomruk Dairesi arsasında inşa edilmesi planlanan Adliye Sarayı'nın inşasına başlanacakmış. Üç yüzlü olarak inşa edilecek Adliye Sarayı, İstanbul'un en güzel binalarından biri olacakmış.



1936 yılında İstanbul Adliye Sarayı nın inşasına başlanacak!


Adliye Sarayı'nın yapılmasına yaz sonunda başlanıyor


İstimlak işine yakında başlanacak, bu iş altı ay içinde bitirilecek


    Yeni Adliye Sarayı'nın Babıali karşısındaki eski Tomruk Dairesi arsasında yaptırılmasına karar verildiğini yazmıştık. Şimdi polis müdüriyetinin bazı şubeleri tarafından işgal edilen eski bina bu münasebetle yıktırılacaktır. 

    Yeni Adliye Sarayı üç yüzlü olacaktır. Bir yüzü  Ankara  Caddesi'ne, bir yüzü Vilayet Konağı'na, bir yüzü de Soğuk Çeşme'ye inen sokağa bakacaktır. Buradaki binaların yakında istimlakine başlanacaktır. İstimlak işi altı ay içinde bitecek, Adliye Sarayı'nın yapılmasına yaz sonunda başlanacaktır. 

    Yeni binada mahkeme salonları kafi derecede geniş olacak dinleyiciler, davacı ve maznunlar, avukatlar için ayrı yerler bulunacaktır. 

    Bundan başka bekleme odaları ve getirilen maznunlar için de yerler bulunacaktır.  

    Yeni binada büyük bir kitaphane de tesis edilecektir. Baro kısmına da ehemmiyet verilmiştir. Adliye Sarayı'nın İstanbul'un en güzel binalardan biri olacağı anlaşılıyor.


Akşam 24 Şubat 1936



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com





Geri Dön