18 / 04 / 2024

1938 yılında İtalyan Sefarethanesi satın alınacak!

1938 yılında İtalyan Sefarethanesi satın alınacak!

1938 yılında İstanbul Belediyesi, Maçka'daki İtalyan Sefarethane binasını sergi binası yapmak üzere satın alacakmış. İnşası tamamlanmamış bir vaziyette bulunan binanın kıymeti 150 bin lira olarak tahmin edilmiş.



1938 yılında İtalyan Sefarethanesi satın alınacak!


Daimi Sergi


Maçka'daki eski sefarethane satın alınacak


    İstanbul'da daimi bir sergi binası inşa edilmek için yapılan tetkikler müspet şekilde neticelenmiştir. Daimi sergi yeri olarak biri Surp Agop, diğeri Maçka'daki satılık eski bir sefarethane binası olmak üzere iki yer münasip görülmüş ve bunlardan birini seçmek hususunda uzun müddet tetkikat yapılmıştır. 

    Nihayet Maçka'daki satılık eski sefarethane binası daimi sergi yeri olmaya elverişli görülmüş ve satın alınması kararlaştırılmıştır. Binanın kıymeti 150.000 lira tahmin ediliyor. Binanın satın alınması için alakadarlarıyla temasa girişilmiştir. 

    İktisat Vekaleti daimi sergi yeri için şimdilik 50.000 lira tahsis etmiştir. Maliye Vekaleti de yardımda bulunacaktır. 

    Maçka'da sefarethane binası, inşası yarım kalmış büyük bir binadır. Burasının inşasına sefarethane ittihaz edilmek üzere başlanmıştı. Daimi sergi binası haline sokulması için bina dahilinde çok büyük tadilata ihtiyaç görülmüştür. Yakında bir müsabaka açılarak daimi sergi yerinin planı hazırlatılacak ve bina bu plana göre tadil edilecektir. 

    Daimi sergi yeri gelecek sene teşrinievvele yetiştirilecek ve birinci sanayide ilerleme sergisi bu binada açılacaktır. İktisat Vekaleti tadilat için ayrıca tahsisat verecektir. 


(1938 yılında Reşat Altın 13 liraya satılıyormuş.)


Akşam 21 Ağustos 1938



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön