19 / 04 / 2024

1938 yılında Yerebatan Sarnıcı restore edilecek!

1938 yılında Yerebatan Sarnıcı restore edilecek!

1938 yılında İstanbul Belediyesi, Yerebatan Sarnıcı'nı restore edecekmiş. Sarnıcın yanındaki sahayı ve üstündeki binayı 15 bin liraya istimlak eden Belediye, tarihi Yerebatan Sarnıcı'nı Maliye'den kiralayacakmış.



1938 yılında Yerebatan Sarnıcı restore edilecek!


Yerebatan Sarayı tamir ve tanzim edilecek


Mahzenin üstündeki bina ile yanındaki saha Belediye tarafından satın alındı


    Şehrimize gelen seyyahların en çok ziyaret ettikleri yerlerden biri de Yerebatan Sarayı'dır. Belediye burasının ıslah ve tanzimine karar vermiş, mahzenin üzerinde bulunan binanın istimlakı için bir müddet evvel teşebbüste bulunmuştu.

    Haber aldığımıza göre istimlak muamelesi bitmiş, mahzenin üstündeki bina ile yanındaki saha belediyece on beş bin liraya satın alınmıştır. 

    Belediye şimdi mahzeni de uzun bir vade ile Maliye'den kiralayacaktır. Mahzen kiralandıktan sonra Belediye burasını tarihi hüviyeti muhafaza edilmek şartıyla esaslı surette tamir ve tanzim edecektir. On beş bin liraya istimlak edilen bina ile yanındaki sahanın bir kısmı Yerebatan - Nuruosmaniye arasında asfalt olarak yeniden yapılacak yola gidecek, yola gitmeyen kısım da bir park halinde tanzim edilecektir. Mahzenin kiralanması işine bugünlerde teşebbüs edilecektir. 

    Diğer taraftan Nuruosmaniye - Yerebatan Caddesi'nin inşası münasebetiyle istimlak edilen binanın karşısındaki adanın da istimlakı lazım gelmektedir. Yakında bu adanın da istimlak muamelesine başlanacaktır.


(1938 yılında Reşat Altın 13 liraya satılıyormuş.)


Akşam 24 Teşrinievvel 1938



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön