19 / 04 / 2024

1939 yılında tramvay hattı Likör Fabrikası'na kadar uzatılacak!

1939 yılında tramvay hattı Likör Fabrikası'na kadar uzatılacak!

1939 yılında Prost'un Mecidiyeköy için hazırladığı imar planı Bayındırlık Bakanlığı tarafından tasdik edilmiş. Plana göre Mecidiyeköy'de 40 metre genişliğinde bir cadde açılacakmış ve caddenin ortasından tramvay hattı geçecekmiş.



1939 yılında tramvay hattı Likör Fabrikası na kadar uzatılacak!


Mecidiyeköy'ün planı


Tramvay hattı Likör Fabrikası'na kadar uzatılacak


    Şehircilik mütehassısı B. Prost, Mecidiyeköy'ün planını yapmış ve bu plan Nafıa Vekaleti tarafından tasdik edilmişti. Bir müteahhit de planın araziye tatbikine ait haritayı hazırlamış, haritanın tesellüm muamelesi Belediye ile müteahhit arasında yapılmıştır. 

     Hazırlanan plana göre, Mecidiyeköy'ün ortasından geçecek cadde 40 metre genişliğinde olacak, caddenin yarısı gitme, yarısı da gelme hareketlerine tahsis edilecektir. Tramvay bu geniş yolun ortasından geçecek, hat Zincirlikuyu'daki Likör Fabrikası'nın önüne kadar uzatılacaktır. 

    Bundan başka köyde yapılacak binalar, mutlaka villa tarzında olacaktır. 

    Şimdiye kadar Mecidiyeköy'deki arazinin hemen hepsi şahısların elinde bulunmakla beraber bunlar tapu senedine bağlanmamıştı.

    Plan tasdik edildiğinde ve tatbik mevkine konulduğuna göre buradaki arazi sahiplerine de tapu senetleri verilecek, üzerinde bina yapılan arazi bina sahiplerine terk edilmek suretiyle Mecidiyeköy'de tapu senetsiz saha bırakılmayacaktır.


Akşam 23 Haziran 1939



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön