19 / 04 / 2024

1941 yılında Atatürk Bulvarı'nın açılması için 700 parça arsa ve bina istimlak edilecekmiş!

1941 yılında Atatürk Bulvarı'nın açılması için 700 parça arsa ve bina istimlak edilecekmiş!

İstanbul'un Fatih ilçesinde yer alan, Tarihî Yarımada'yı Beyoğlu yakasına bağlayan anayollardan biri olan 1,75 km uzunluğunda ki Gazi Bulvarı açılması için 700 parça emlak istimlak edilecekmiş.



Unkapanı-Gazi Bulvarı

111 parça emlakin istimlak muamelesi tamamlandı.


Unkapanı'ndan başlayacak ve Şehzadebaşı'na kadar uzayacak olan Gazi Bulvarı üzerindeki istimlak muamelelerine devam edilmektedir.

Unkapanı'ndan Zeyrek'e kadar imtidad eden sahada istimlak edilmesi icap eden arsa ve binanın sayısı 381 parçadan 111'inin istimlak muamelesi tekemmül ettirilmiştir. 34 parçanın da istimlak muamelesine başlanmıştır. Gazi Bulvarı'nın açılması için 700 parça arsa ve bina istimak edilecektir.

Beyazıt'tan Koska'ya inen tramvay caddesindeki istimlak muameleleri tamamlanmıştır. Şimdiye kadar buradaki istimlaklara 275 bin lira sarf edilmiştir. 164 bina ve 11 arsa istimlak olunmuştur.


Kadıköy'deki istimlak...

Kadıköy'le Altıyolağzı arasındaki sahanın genişletileceğini ve buradaki binaların istimlak olunduktan sonra yıktırılacağını yazmıştık. Bu civarda Keresteciler tabir edilen bir adada 70 parça bina mevcuttur. Adada ki binaların istimlakine başlanmıştır. 50 kadar mal sahibine tebligat yapılmış, binaları tahliye etmeleri istenmiştir. 

Belediye istimlak komisyonları tarafından takdir edilen kıymete itiraz ederek mahkemeye müracaatta bulunmak, mal sahibinin hakkıdır. Her türlü kanuni muamelenin bir an evvel ikmal edilerek binaların yıktırılmasına çalışılacaktır.


Akşam Gazetesi 9 Nisan 1941 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com  


Geri Dön