20 / 04 / 2024

1942 yılında Galatasaray'ın Mecidiyeköy serüveni başlamış!

1942 yılında Galatasaray'ın Mecidiyeköy serüveni başlamış!

1942 yılında Beden Terbiyesi Müdürlüğü, Tekel'den 20 bin liraya satın aldığı Mecidiyeköy Likör Fabrikası'nın yanında bulunan sahayı 10 sene müddetle ve senede 12 lira kira ile Galatasaray Kulübü'ne kiralamış.



1942 yılında Galatasaray ın Mecidiyeköy serüveni başlamış!


Galatasaray Kulübü'nün stadı


Mecidiyeköy'deki saha Galatasaray'a kiralandı


    Beyoğlu semtinin stad ihtiyacını karşılamak için Beden Terbiyesi İstanbul bölgesi tarafından stad yaptırmak üzere 20 bin liraya İnhisarlar Vekaleti'nden satın alınan Mecidiyeköy Likör Fabrikası yanındaki saha, vaki teşebbüsler üzerine 10 sene müddetle ve senede 12 lira kira ile Galatasaray'a kiralanmıştır. 

    Bu husustaki mukavele dün bölge merkezinde Beden Terbiyesi Müdürü B. Feridun Dirimtekin ile Galatasaray Kulübü Reisi B. Tevfik Ali Çınar arasında imzalanmıştır. Mukavele şartlarına göre Galatasaray istediği takdirde kira müddetini on sene daha temdit etmek hakkına haizdir. 

    Galatasaray Kulübü 944 senesine kadar burada en az bin kişilik tribünü havi bir stad vücuda getirmeyi taahhüt etmektedir. 

    Taksim Stadı'nın yıkılmasından sonra stadsız kaldığından şikayet eden Galatasaraylılar bu suretle şehrin en mutena mahallinde güzel bir stada kavuşmuş olacaklardır.


(1942 yılında Reşat Altın 33 liraya satılıyormuş.)


Akşam 25 Teşrinievvel (Ekim) 1942



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com





Geri Dön