26 / 04 / 2024

1943 yılında Doğan Sigorta Şirketi İstanbul'da 250 yataklı hastane kuracakmış!

1943 yılında Doğan Sigorta Şirketi İstanbul'da 250 yataklı hastane kuracakmış!

1943 yılında Doğan Sigorta Anonim Şirketi adında bir şirket 300 odalı, İstanbul'un en büyük hanı Buton Han'ı satın alarak 250 yataklı bir hastane meydana getirecekmiş.



Yeni bir hastane

Doğan Sigorta Şirketi 250 yataklı bir hastane kuruyor.

1943 yılında Doğan Sigorta Şirketi İstanbul da 250 yataklı hastane kuracakmış!

Bulaşık hastalıkların salgın halinde bulunduğu bugünlerde herkesi sevindirecek güzel bir haber almış bulunuyoruz. İstanbul'da 250 yataklı büyük ve modern bir hastane kurulmaktadır. Bu hastaneyi, milli teşekküllerimizden biri olan Doğan Sigorta Anonim Şirketi tesis etmektedir. Şirket bu maksatla İstanbul'un en büyük hanı Buton Han'ı satın almıştır. Üç yüz odalı olan bu han şehrin merkezi ve havadar bir yerinde bulunmaktadır. 


Doğan Sigorta Şirketi, bu hanı bütün sıhhi ve tıbbi tesisleri ve konforu muhtevi son sistem bir hastaneye kalbetmek üzere Almanya'nın maruf mimarlarından Her Ernst Kopp'u şehrimize davet etmiştir. Bilhassa inşaatında ihtisası olan Alman mimarı dün teyyare ile şehrimize gelmiş ve burada tetkiklerine başlamıştır.

Doğan Sigorta Şirketi'ni memlekete böyle büyük ve faydalı bir eser kazandırmaya teşebbüs ettiğinden dolayı tebrik ve takdir ederiz.



Akşam Gazetesi 29 Mayıs 1943


Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com


Geri Dön