28 / 03 / 2024

1943 yılında İstanbul Belediyesi Serkldoryan'ı satın alacak!

1943 yılında İstanbul Belediyesi Serkldoryan'ı satın alacak!

1943 yılında İstiklal Caddesi'nde bulunan tarihi Serkldoryan binası ile müştemilatının sahipleri, Varlık Vergisi borçlarından dolayı, Emek Sİneması'nın da bulunduğu binayı Belediye'ye 1.5 milyon liraya satmak istemişler.



1943 yılında İstanbul Belediyesi Serkldoryan ı satın alacak!


Belediye Serkldoryan'ı satın alıyor


Teklif bugün toplanacak olan Umumi Meclis'e bildirilecek


    Beyoğlu'nda İstiklal Caddesi'nde Serkldoryan binası ile müştemilatı sahipleri, Varlık Vergisi borçlarından dolayı, binayı Belediye'ye satmak teklifinde bulunmuşlardır. Belediye, binanın satın alınması teklfini, bugün fevkalade toplantıya çağrılan Umumi Meclis'e bildirecektir. 

    Mal sahipleri binaya bir buçuk milyon lira istemektedir. Bina, kulüpten başka altındaki dükkanları, İpek ve Melek sinemalarını da ihtiva etmektedir. Meclis, muvafık karar verirse, Belediye bu binaları satın alacak, Tepebaşı'nda eski Asri Sinema'da bulunan Şehir Tiyatrosu Komedi kısmı burada temsillerine devam edecektir. 


     Ankara  25 - İstanbul Valisi ve Belediye Reisi Dr. B. Lütfi Kırdar, bu akşam İstanbul'a hareketinden evvel, İstanbul'u alakadar eden işler hakkında hükümet erkanıyla görüştüğünü ve memnun olarak İstanbul'a döndüğünü söylemiştir. 

    B. Lütfi Kırdar, Serkldoryan binasının satın alınması işinin önümüzdeki günler içinde biteceğini de söylemiştir.


(1943 yılında Reşat Altın 33 liraya satılıyormuş.)


Akşam 26 Kanunusani (Ocak) 1943



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön