28 / 03 / 2024

1943 yılında İstanbul için yeni planlar hazırlanacak!

1943 yılında İstanbul için yeni planlar hazırlanacak!

1943 yılında fethin 500. yıldönümü münasebetiyle İstanbul Radyosu'na bir konuşma yapan Vali Kırdar, yaptığı konuşmada Belediye'nin müstakbel imar programını çizmiş ve konuşmadaki esaslar, bir çalışma programı halini almış.



1943 yılında İstanbul için yeni planlar hazırlanacak!


İmar hareketi


Yeni planlar hazırlanacak


    İstanbul'un beş yüzüncü yıldönümü münasebetiyle, Vali ve Belediye Reisi Dr. Lütfi Kırdar, önümüzdeki dokuz, on sene için yapılacak imar hareketleri ve işleri etrafında geçenlerde İstanbul Radyosu'nda izahat vermişti. Belediyenin müstakbel imar programını çizen bu nutuktaki esaslar, İmar Müdürlüğü tarafından bir çalışma programı halini almıştır. Dr. Lütfi Kırdar'ın temas ettiği işlerin senelere taksimi ile ona göre tahsisat ayrılması düşünülüyor.

    Belediye İmar Müdürlüğü, bütün işlerin etüdüne başlamıştır. İmar Müdürlüğü'ndeki mühendis ve mimarlar bu işlerin avan projesini hazırlayacaklar ve son kati şeklini almak üzere şehircilik mütehassısı B. Prost'a vereceklerdir.

    Planlar belediye reislik makamına verilecek, Vali hangi işin daha evvel yapılmasını tercih ederse, o işin kati planı hazırlanarak umumi meclise sevk edilecektir.

    Önümüzdeki yıl bütçesine bu işler için tahsisat konulması düşünülüyor.


Akşam 24 Ağustos 1943



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön