19 / 04 / 2024

1944 yılında Surp Agop sahasında ilk inşaata başlanmış!

1944 yılında Surp Agop sahasında ilk inşaata başlanmış!

İstanbul Belediyesi tarafından satılan eski Surp Agop Mezarlığı sahasında bulunan bir arsada, 1944 yılında arsayı satın alan kişi inşaata başlamış. Belediye mezarlık sahasındaki diğer arsaları da satacakmış.



1944 yılında Surp Agop sahasında ilk inşaata başlanmış!


Surp Agop arsası


Satılan bir parçada inşaata başlandı


    Belediye, eski Surp Agop sahasında iki arsayı 2 sene evvel talibine satmıştı. Bu arsaların sahiplerinden biri inşaata başlamıştır. Buraya yapılacak binalar, birbirine bitişik olmayacaktır.

    Belediye, Surp Agop'un diğer arsalarını da satacaktır. Ancak bunlar için bugünkü rayice göre ayrı ayrı fiyatlar koymak lazım gelecektir. Bundan başka burada bulunan garaj şimdilik muhafaza edilecektir. Bu garajda Tramvay İdaresi'nin otobüsleri duruyor. Garajın yıktırılarak plan mucibince burada bina yapılmak üzere arsanın satılması Tramvay İdaresi'nin yeni bir garaj inşasına kadar tehir edilecektir. Esasen Tramvay İdaresi'nin şimdi elinde mevcut bulunan otobüsleri bile bu garaja sığmamaktadır. İleride güçlük bir kat daha artacaktır. Bu itibarla otobüsler için semtin münasip bir yerinde başka bir garaj yapmak üzere münasip bir arsa bulunacaktır.


Akşam 3 Temmuz 1944



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön