26 / 04 / 2024

1946 yılında Bakırköy'ün imar planı hazırlanmış!

1946 yılında Bakırköy'ün imar planı hazırlanmış!

1946 yılında Prost tarafından hazırlanan Bakırköy'ün imar planı Belediye İmar Müdürlüğü'nce tanzim edilerek yürürlüğe girecekmiş. O yıllarda Bakırköy'ün en büyük problemi olarak görülen su problemi de halledilecekmiş.



1946 yılında Bakırköy ün imar planı hazırlanmış!


Bakırköy'ün imar planı


Belediye İmar Müdürlüğü'nce tanzim edildi


     Şehircilik mütehassısı B. Prost tarafından hazırlanan şehrin sanayi mıntıkasına ait imar planı müzakere edilirken Bakırköy'le Zeytinburnu ve Kazlıçeşme arasındaki sanayi mıntıkasının Bakırköy ve Yeşilköy'ün imar planı görüşülürken tekrar bahis mevzu olmuştur. 

     Belediye İmar Müdürlüğü Bakırköy ve Yeşilköy'ün imar planını tanzim etmiş ve İmar Müdürü B. Hüsnü Keseroğlu Ankara'ya giderek planın esaslarını alakalı makamlar nezdinde izah etmiştir. Bakırköy ve Yeşilköy imar planları kısmen şehrin sanayi mıntıkasına, kısmen şehir de imar sahasına taalluk ettiğinden, imar planı etrafında alakalı makamların mütalaası alındıktan sonra kati şekil verilecektir. İmar Müdürlüğü'nün fikrince, Bakırköy ve Yeşilköy'ün istikbalde gelişmesine en büyük engel susuzluktan ileri gelmektedir. Filhakika bu havalinin en büyük noksanı sudur. Vakıa Sular İdaresi Bakırköy'de artezyen kuyuları açmaya teşebbüs etmişse de buralardan elde edilecek sular daha ziyade İstanbul cihetinin ihtiyacına sarf edilecektir. Yeşilköy ve Bakırköy'ün su ihtiyacı böyle mevzi tedbirlerle değil, esaslı tesisatla başarılacaktır. Bu hususta imar planında esaslı noktalar mevcut bulunmaktadır.


Akşam 6 Ekim 1946



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com 




Geri Dön