29 / 03 / 2024

1946 yılında KüçükÇiftlik Park istimlak edilecek!

1946 yılında KüçükÇiftlik Park istimlak edilecek!

Varlık Vergisi'nin tahsili sırasında Şehzade Yusuf İzzeddin Efendi'nin mirasçılarına ait olan, Maçka Demokrasi Parkı'nın yanında bulunan, KüçükÇiftlik Parkı İstanbul Belediyesi 1946 yılında istimlak etme kararı almış.



1946 yılında KüçükÇiftlik Park istimlak edilecek!


KüçükÇiftlik Parkı 


Belediye tarafından istimlak edilecek


     Varlık Vergisi'nin tahakkuk ve cibayeti sırasında Şehzade Yusuf İzzeddin Efendi veresesine ait bulunan Çiftlik Parkı müzayedeye çıkarılmış ve müzayede neticesinde park belediyenin üzerinde kalmıştı. Fakat sonradan yapılan dava sonunda müzayede fesh edilmiş ve belediye davayı kaybettiğinden Çiftlik Parkı yeniden Defterdarlığa iade edilmişti. Şimdi Belediye Defterdarlığa verdiği müzayede bedelini geri almak için müracaat etmiştir. 

     Fakat Çiftlik Parkı Dolmabahçe'den bir taraftan Harbiye'ye, diğer taraftan Taksim'de İnönü Gezisi'ne kadar uzanan iki numaralı park arazisine dahil bulunduğundan ve buradan Fatih gemilerinin geçtiği Kadırgalar Caddesi'nin yanında bulunduğundan Belediye, Çiftlik Parkı'nı istimlak etmeye karar vermiştir. Bu hususta (menafii umumiye) kararı alınacaktır.


Akşam 6 Ekim 1946 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön