25 / 04 / 2024

1946 yılında Surp Agop'ta bir otel yapılacak!

1946 yılında Surp Agop'ta bir otel yapılacak!

Belediye tarafından istimlak edilerek satışa sunulan Surp Agop sahasında 1946 yılında bir otel yapılacakmış. Eski mezarlık sahasında bir kişinin satın aldığı arsada inşa edilecek otelin inşası aynı yılın yaz aylarında başlayacakmış.



1946 yılında Surp Agop ta bir otel yapılacak!


Yeni oteller 


Surp Agop arsasında bir otel yapılacak


     İstanbul'un otel ihtiyacını karşılamak üzere yeni oteller yapılacağını evvelce yazmıştık. 

     Surp Agop sahasında bir zatın satın aldığı arsada inşa edilecek yeni otelin bu yaz yapılacağı haber alınmıştır. Bu husustaki plan tasdik edilmek üzere Belediye'ye verilecektir. 

     Diğer taraftan Belediye'nin Florya'da bir otel yaptırmak üzere geçen sene giriştiği teşebbüs tekrar edilecektir. Bu hususta bir İsviçreli şirketle temas edilecektir. 

     Oteller hakkında Belediye zabıtası talimatnamesinde birçok hükümler varsa da bu maddelerin yalnız otelin temizlik ve idaresine taalluk ettiği görülmüştür. Halbuki şehrimizdeki bazı oteller hala hancılık usul ve zihniyetiyle idare ediliyor. Belediye, şehrimize gelecek gerek yerli, gerek yabancı herkesin -kesesine elverişli bir surette- her sınıftan otellerden beklenecek esasları yeniden tayin edecektir. Bu arada otel müstahdemleriyle garsonların da hususi surette yetiştirilmesi icap ettiği de mühim bir nokta olarak göz önüne alınmıştır. Buna dair yapılacak bir projede bütün esaslar dikkate alınacaktır.


Akşam 8 Nisan 1946



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön