20 / 04 / 2024

1947 yılında Haydarpaşa Köprüsü'nden ilk tramvay geçmiş!

1947 yılında Haydarpaşa Köprüsü'nden ilk tramvay geçmiş!

1947 yılında Üsküdar ile Kadıköy arasında çalışan tramvay hattının yeni güzergahı olarak Haydarpaşa Köprüsü'nden ilk tramvay merasimle geçmiş. Tramvayın köprüden geçmesiyle Üsküdar - Kadıköy yolu da kısalmış.



1947 yılında Haydarpaşa Köprüsü nden ilk tramvay geçmiş!


Haydarpaşa Köprüsü'nden ilk tramvay merasimle geçti


Yeni güzergahla Üsküdar - Kadıköy yolu kısaldı


    Dün saat 15'de Haydarpaşa Köprüsü'nden ilk tramvay merasimle geçmiştir. Merasimde başta Vali ve Belediye Reisi Doktor B. Lütfi Kırdar olduğu halde büyük bir kalabalık hazır bulunmuştur.

    Davetliler Kadıköy İskelesi'nde hazırlanan ve süslenen hususi tramvaylarla eski güzergahtan geçerek köprüye gelmişlerdir. Üsküdar - Kadıköy Halk Tramvayları Müdürü B. Feridun Manyas bir söylev vererek tramvayların köprüden geçmeleriyle hem yolun kısaldığını hem de rıhtım boyunca döşenen rayların bu yolun genişletilmesine ve imarına sebep olduğunu belirterek idarenin halka daha faydalı olmak için devamlı gayretlerinden bahsetmiştir. 

    Vali Dr. B. Lütfi Kırdar kurdeleyi kesmiş ve ilk tramvay halkın alkışları arasında köprüden geçerek Kadıköy İskelesi'ne gelmiştir. Oradan İdare'nin 1 Mayıs'ta İbrahimağa ile İntaniye Hastanesi arasında işleteceği iki yeni otobüsle davetliler Kadıköy Halkevi'ne gelmişlerdir.

    Vali B. Lütfi Kırdar Kadıköy Halkevi'nde gazetecilerle bir konuşma yapmıştır. 

    İdare bir mayıstan itibaren İbrahimağa ile Yeldeğirmeni arasında iki otobüs işletecektir. Bir otobüs de Üsküdar İskelesi'yle Kısıklı arasında çalışacaktır. Amerika'ya sipariş edilen beş otobüs haziran başında Bostancı - Suadiye arasında seferlere başlayacaktır. Şirkete ait iki otobüsün de karoserileri yaptırılmaktadır.


Akşam 26 Nisan 1947



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön