26 / 04 / 2024

1948 yılında İstanbul sahilleri çöp deryasına dönmüş!

1948 yılında İstanbul sahilleri çöp deryasına dönmüş!

1948 yılında, Akşam Gazetesi İstanbul sahillerinin geldiği noktaya dikkat çekmek istemiş. Çöp deryasına dönen İstanbul sahillerine karşı İstanbul Belediyesi'nin İstanbul'un güzelim koylara karşı gösterdiği ilgisizlikte şikayet edilmiş.




1948 yılında İstanbul sahilleri çöp deryasına dönmüş!


DİKKATLER:


   Çöp deryası


  Halkın bunca plaj, sandal, motor ve türlü deniz sporları hevesine rağmen belediyeciliğimizin sahillere karşı gösterdiği lakayıtlık yürekler acısıdır.

  Evvela eski devirde kapatılmış İstanbul sahilleri güya istimlak edilerek açılacaktır. Halbuki eski devirde düz arsa olan Caddebostan Çiftehavuzlar kıyıları bu devirde İstanbul'da şehircilik mütehassısı varken, kapatıldı. Hem de sahile tek amud bırakmamak kaydıyla.. Yavaş yavaş diğer sahillerimiz tıkanıyor.

  

   İkincisi: Çöp davası... Çöpler, eskiden bir dubanın bulunduğu nokta esas sayılarak ona göre dökülürdü. Şimdi plaj ve spora en elverişli meskun yerlerin kıyılarını berbat edecek şekilde dökülüyor. Resmimiz Kalamış Körfezi'nin çöpten ne hale geldiğini göstermektedir.

   Aynı Kalamış Koyu'na yeni yeni lağımlar bu sene açılmıştır. Öyle ki çoluk çocuğun istifadesine arz edilen bu nadir sahillerden de, bu mevsim artık medet yok... Sahillerimiz mevzunu toptan bir düzene sokmalı.

  


Akşam Gazetesi 25 Mayıs 1948



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com



Geri Dön