29 / 03 / 2024

1948 yılında Silivri'de yaşanan sel baskınında 30 ev yıkılmış!

1948 yılında Silivri'de yaşanan sel baskınında 30 ev yıkılmış!

1948 yılında Silivri'de şiddetli yağmurlar yüzünden Silivri'nin ve Çatalca'nın bazı köylerini sel basmış. Tarlalarda çalışan 8 kişi boğularak ölmüş. Üç köyde otuzdan fazla ev yıkılmış, 100 kadar büyükbaş hayvanda telef olmuş.



SİLİVRİ'DE korkunç bir sel baskını


Mahsul ve hayvan kaybı fazla; 30 ev yıkıldı


1948 yılında Silivri de yaşanan sel baskınında 30 ev yıkılmış!

1948 yılında Silivri de yaşanan sel baskınında 30 ev yıkılmış!


  Dün saat on ikide başlayan şiddetli yağmurlar yüzünden Silivri ve Çatalca'nın bazı köylerini seller basmış ve can ve mal kaybına sebep olmuştur.

Seller Silivri'nin Celaliye, Çatalca'nın Kumburgaz ve Kamilova köylerini kaplayarak 24 seneden beri görülmeyen hasarlara sebep olmuştur. Tarlalarda çalışan 8 vatandaşımız boğularak ölmüştür. Bunlardan üçünün cesedi bulunmuştur. Diğer cesetler aranılmaktadır. Suların hücumu neticesinde mahsulün hepsi mahvolmuştur.


Üç köyde 30'dan fazla ev yıkılmış ve 100 kadar öküz, manda koyunu seller alıp götürmüştür. 

  Sel afetinden perişan bir hale gelen köylünün imdadına civardaki askeri birlikler yetişmiş ve Silivri ile İstanbul'dan yardım ekipleri istenmiştir. Silivri'den bir yardım ekibi gelmiştir. İstanbul'dan geç vakit gönderilen iki cankurtaran otomobili cesetleri taşımaya başlamıştır. Köylü şaşkın bir vaziyette yardım beklemektedir.



Hürriyet Gazetesi 26 Haziran 1948



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com


Geri Dön