19 / 04 / 2024

1949 yılında Ortaköy sırtlarında yeni bir mahalle kurulacakmış!

1949 yılında Ortaköy sırtlarında yeni bir mahalle kurulacakmış!

1949 yılında Balmumcu Çiftliği civarından başlayarak Ortaköy'e doğru inen sırtlardaki geniş arazinin sahibi, belediye müracaat ederek 192 adet evden meydana gelecek yeni bir mahallenin kurulması için Belediye'ye müracaat etmiş.




1949 yılında Ortaköy sırtlarında yeni bir mahalle kurulacakmış!


Ortaköy sırtlarında


Bahçeli evlerden mürekkep bir mahalle kurulmak isteniyor.


  Ortaköy'de Balmumcu Çiftliği civarında başlayarak Ortaköy'e doğru inen sırtlardaki geniş arazinin sahibi, belediyeye müracaat ederek, bu mevkide 192 bahçeli evden mürekkep Bestekar Şevki Bey Mahallesi ismiyle bir mahalle tesisini teklif etmiştir. Bu evler bahçe içinde ve birbirlerinin manzarasını kapamıyacak şekilde bir veya iki katlı olacaktır.

  Mahallenin planında küçük bir çarşı, karakol ve nahiye binası için arsalar ayrılmıştır. Ayrıca mahallenin merkezi kısmında 4000 metre murabbalık bir arsa da ilkokul yeri olarak ayrılmıştır. Planda muhtelif yollar da vardır.

  Şehirdeki mesken buhranını göz önünde tutan Belediye, bu teklifi tasvip etmektedir. Yeni mahallenin kurulmasına ait faaliyet devam ediyor. Belediye, arsa sahibinin müracaatı üzerine araziyi plana göre ifraz edecek ve meydana gelecek arsalar isteyenlere satılacaktır. Ancak bu mıntıkada arsa alanlar istediği şekilde değil, planda gösterilen tipte bahçeli evler inşa edeceklerdir.



Akşam Gazetesi 11 Mart 1949



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com


Geri Dön